KAHRAMANMARAŞ (AA) -  Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılan dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Dursun Özmen'in yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile kazada hayatını kaybedenlerden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ, eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ile avukatlar katıldı.

Hakkında, "görevi kötüye kullanmak suçundan" dava açılan ve halen Isparta'da görev yapan Özmen duruşmaya katılmadı.

Duruşma, 6 Ekim'e ertelendi.

-"6 yıldır sonuç alınamadı"

Eski BBP Genel Başkanı Destici, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın 6 yıldır sonuçlanmadığını söyledi.

Bugün Meclis'te yemin eden milletvekillerinin, merhum Yazıcıoğlu'nın davasını aydınlatmak için gayret göstermesi gerektiğini dile getiren Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece olayın olduğu esnada gruplar adına teklif vererek Meclis'te bir soruşturma komisyonunun açılmış olması onları bu vebalden kurtarmaz ya da görevlerini yerine getirmiş olmaz. Muhsin Yazıcıoğlu şehit oldu. Bir insanın bu dünyada kazanabileceği en büyük zaferi elde ederek Rabbine kavuştu. Ama bu şu anlama gelmiyor: O şehit oldu o halde bu dosya kapansın yada sürüncemede bırakılsın ya da zamana yayılsın anlamına gelmiyor."

Davanın avukatlarından Kemal Yavuz ise helikopterdeki yolcularda yüzde 8'den 28'e kadar olan karbonmonoksit oranları bulunmasının sebep ve sonuçları ile ilgili araştırmaların sürdüğünü söyledi.