Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) mültecilere kapısını açan bir diğer şehir de Mülheim an der Ruhr oldu. Belediye meclisinde bu hafta verilen karara göre yetkililer, 2016 yılında yaklaşık 2 bin yeni mültecinin gelebileceğini tahmin ederek hazırlıklara başladı. Belediyenin yaptığı en ilginç hazırlık ise mültecilerin barınması için ahşap evlerden oluşan küçük bir köy kurması oldu.

psikolojisinde kendi ortamı, odası ve yuvasında yaşamın daha çok mutluluk verdiği araştırmalar sonucu uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Bundan dolayı araştırmacılar, göçmenlerin bu tip ortamlarda barındırılmasının daha doğru olacağını belirtiyor.

Bu verilerden yola çıkan Mülheim an der Ruhr Belediyesi'nden Sosyal İşler Sorumlusu Ulrich Ernst şöyle konuştu: "Çadır evleri, konteyner tipi evler haricinde ahşap, müstakil yeni-eski daire tipi tüm ev ve barınma çeşitlerini göçmenler için değerlendiriyoruz. Göçmenlerin psikolojik yapıları da göz önüne alınarak planlanan bu çalışmada, ailelerin kendi mekanlarında huzur içinde yaşamaları, bulundukları ortamları evirip çevirmeye, tüm düzenini, bakım ve temizliğini bizzat kendilerine bırakarak, evinde yaşıyor havasını oluşturarak, huzur içinde yaşamalarını sağlamak için geniş çapta bir çalışma yapıyoruz."

Bu projenin belediye meclisinden onay aldığı ve bu konuda yardımcı olmak isteyen tüm vatandaşların belediyeye müracaat edebilecekleri dile getirildi.