15 Temmuz gecesinde Türkiye’de yaşanan darbe kalkışmasının sekizinci gününde, halk meydanlarda nöbet tutmaya devam ederken, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan 30 bin Suriyeli mültecilerden destek geldi.
Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan 30 bin Suriyeli Türk halkına destek oldu. Çadır kentte bir heyet oluşturan Suriyeli kanaat önderleri bir basın açıklaması yaparak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında olduklarını açıkladılar.
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yapılan açıklamada, Türkiye’de yaşanan darbe girişimi dolayısıyla Türk kardeşlerinin yanlarında olduğunu belirten Suriyeli kanaat önderleri, ’’Bizim en zor zamanlarımızda ülkelerini, evlerini ,vatanlarını, kucaklarını açan Türk halkına karşı vefa borcumuzu ödemek adına kanımızla,canımızla onların yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz diyerek, bedeli ne olursa olsun bizler ödemeye hazırız” dedi.
Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdürü Hüseyin Ortaç, "Çadır kentimizde yaşayan 30 bin Suriyeli kardeşimiz, ülkemizde yaşanan bu olaylar dolayısıyla bizlerin yanında olduğunu belirtiler. Ben çadır kentimizde şuna şahit oldum. Sadece camilerimiz de değil, her çadırda o gece sabaha kadar vatanımız, milletimiz için dua eden yaşlısından gencine, çocuğundan, kadınına kadar herkes bizler için Allah’a yalvar” diye konuştu.