Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü sanatçı Münir Özkul’un adının verildiği okulda sanatçının eşi Ümman Özkul ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sömestr tatiline giren öğrencilere karne dağıttı. Törende Özkul’un eşi Umman Özkul ile birlikte gelecek dönem için öğrencilere başarılar diledi.

Beyoğlu Belediyesi, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması münasebetiyle Cihangir Münir Özkul Ortaokulu’nda Karne Dağıtım Programı düzenlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Münir Özkul’un eşi Umman Özkul ile birlikte, Özkul’un adını taşıyan Cihangir Münir Özkul Ortaokulu’nda öğrencilerinin karne heyecanına ortak oldu. Sömestr tatiline giren öğrencilere Özkul’un eşi Umman Özkul ile birlikte karne dağıtan Başkan Demircan, öğrencilere gelecek dönem için başarılar diledi.

Beyoğlu ilçesindeki tüm öğrencilerin eğitimi için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Çocuklarımız geleceğimiz. Onların eğitim ve öğretimleri bizler için çok önemli. Bir yılın daha ortasına geldik. Karnelerini okulumuzdaki yavrularımıza dağıttık. 15 gün boyunca iyi bir tatil yapsınlar. Dersten uzak olsunlar. Kendilerini dinlendirsinler. Yoğun döneme başladıklarında ise o yoğun dönemin hakkını versinler diyorum. 5-6 yıldır bu okulda Münir Özkul’un ismini yaşatıyoruz. Kendisi bir Cihangirli’ydi. İnşallah onun ruhu buradaki çocuklara ilham kaynağı olur. Bu okul içerisinde gelecekte büyük sanatçılar çıksın, onun izinden giderek o hedeflere varmış olsun. İsimlerin bu tür mekanlarda yaşatılmasının kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çocuk, duygusal bir bağ kurabilir. Onun yerine geçmeyi düşünebilir. Bu bir yakınlık hissettirebilir. Bugün, Münir Özkul’un eşiyle birlikte okula geldik. Bundan sonra inşallah etkinliklere, Özkul’un eşi ve ailesi katılarak ilham olursa o da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olur” diye konuştu.

“Münir’in adını taşıyan bu okulun güzel bir tiyatro grubunun olmasını çok isterim”

Münir Özkul’un eşi Umman Özkul ise, “Münir’imin adını taşıyan bu okula da daha güzel etkinlikler oluştururuz, zaman içerisinde. Ben Şuanda Münir’i yaşıyor kabul ediyorum, kalbimde. Ondan minicik bir esindi getirebildiysem bu okula, ne mutlu. Münirciğimin hatırı için her daim her daim her yerdeyim. Münir’in adını taşıyan bu okulun güzel bir tiyatro grubunun olmasını çok isterim. Tiyatro çalışmalarına da hız verilmesini isterim” dedi.