Muş Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, Hizmet İş Sendikası ile 183 işçinin sözleşmesini imzaladıklarını belirterek, alınan sonucun emek veren tüm arkadaşlara hayırlar getirmesini diledi. Muş Belediyesi olarak bir aile olduklarını ve Muş halkına elbirliği ile hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Asya, “Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmak için gece gündüz beraber çalışıyoruz. Yaptığımız her faaliyette insanlara faydalı olmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken emeğinizin karşılığını da almanız en doğal hakkınızdır. Sizlerin de hakkını savunmak adına sendikacılığı önemsiyoruz” dedi.

İşçinin alın terinin kurumadan maaşlarını sağlama almanın gayretinde olduklarını belirten Başkan Asya, “Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında sendika temsilcilerinin seviyeli davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ederim. İşçilerin hakkını hukukunu savunurlarken kurumun da hakkını gözeterek hareket etmelerinden dolayı kendilerine minnettarım. Gerçek sendikacılığın bu olduğuna inanıyoruz. Bu görüşmeler sırasında belirlediğimiz oran, imkanlar dahilindeki en üst oran olarak belirledi. Beklentileriniz çok yüksek olabilir. Ancak imkanlar dahilindeki en üst limiti belirledik. Ortak aldığımız bu kararın özelde sizlere ve ailelerinize, genelde bizlerden hizmet bekleyen hemşehrilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır da, Başkan Asya ve birim amirlerine teşekkür ederek, “Uzun bir süredir toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi yapıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki bugün sorunsuz ve adil bir kararla sözleşmemizi imza altına alıyoruz. Görüşmelerimiz sırasında işçilerimizin hakkını korurken, kurumun imkanlarını da gözettik. Sınırları zorlayarak bu oranı belirledik. Sözleşmemizin emekçi kardeşlerimize ve kurumumuza hayırlar getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Asya ve Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, toplu iş sözleşmesini imzaladı. Kalır, daha sonra sendika üyeleri adına Başkan Asya’ya plaket takdim etti.