Muş’ta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen OHAL’a sevinen vatandaşlar, OHAL’in eski hal olmadığını belirterek zalim cuntacıların ve teröristlerin temizlenmesi için olduğunu söylediler.
Binlerce vatandaş Muş’ta demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Ay yıldızlı bayraklarla alanları dolduran binlerce vatandaş belediye meydanından Valiliğe kadar yürüyüş yaptı. Burada sloganlar atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren vatandaşlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilan ettiği OHAL’e sevindiklerini belirttiler. OHAL’in eski o hal olmadığını ifade eden vatandaşlar zalimlerin ve teröristlerin temizlenmesini istediler.
Eski OHAL’erde binlerce faili meçhul ve köylerin boşaltılması ile halka zulüm edildiğini belirten Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdal Eken, bu yeni OHAL ile kalkışmaya karşı olduğunu söyledi.
AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanının iradesinin sivil irade olduğunu ifade eden Eker, “OHAL ilan edildi. Ancak OHAL’i düşünürken 90’lardan kalma hafızalarımızda yer edilen paramintel güçlerin, askerin halka zulmettiği OHAL olarak düşünmemiz lazım. Zira AK Parti hükümeti, Recep Tayyip Erdoğan iradesiyle 90’larda meydana gelen o faili meçhuller için 3 bin tane köyün boşaltılması bir sürü zülme itiraz eden çevrenin sesi olmuştur. Peki niçin OHAL ilan edildi? OHAL’in ilan edilmesinin nedeni kalkışmaya neden olan kirliliği temizlemek terörleri biran önce ortaya çıkarmak ve bir bütünlüğü sağlamaktır. Bunun halka bir zararının olacağını düşünmüyorum. Çünkü sivil ifadeyi düşünen bir yönetim bir hükümet var” dedi.
Valilik önünde demokrasi nöbeti tutarak OHAL’e sevindiklerini kaydeden Zeliha Kartal, şunları söyledi: “Şuan Muş’ta bulunmaktan yaptığımız eylemlerden çok mutluyum. Yıllar önceki darbelerde bu huzuru ve güvenliği bulamamıştık. Hatta OHAL’e sevindik. Biliyoruz ki olağanüstü hal halkın huzurunu rahatını oluşturmak insanları daha güzel ve huzuru içindir. Ve şuan cuntacıların daha rahat hareket etmemesi içindir Yeni planlara girişmemek için karar verilen olağanüstü hal den olayı Başbakanımızı, Cumhurbaşkanımızı ve Bakanlarımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.”
Demokrasi nöbetini tutmak için alana gelen Selma Çelebi de “Cumhurbaşkanını çok seviyorum, hep onun yanındayız. Allah onu korusun gece gündüz dua ediyoruz. FETO dan korkmuyoruz, onu alt edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
Meydanları hınca hınç dolduran vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise “Şimdi OHAL’dan çok çekmiş bir millet olarak bir bölge olarak bir coğrafya olarak bu AK Parti’nin iktidara geldiğinin ilk icadı OHAL’i kaldırmasının sevincini yaşayan bu halk bu seferki OHAL’in gelmesi ile aynı şekilde sevinmiştir. Niye çünkü OHAL bu halka karşı değil askeri vesayete değil karşı, zalime karşı mazlumu koruma adına ilan edilmiş bir OHAL olarak görülmektedir” şeklinde konuştu.
Muş Valiliği önünde toplanan binlerce vatandaş demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.