Muşlu sivil toplum kuruluşları, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısının ardından yaptıkları açıklamalarla tepkilerini ortaya koydu.
Atatürk Havalimanı’nda 43 kişinin ölümüne, 237 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısına Muşlu sivil toplum kuruluşları, saldırıda yaralananlara acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletirken, terörü de lanetlediklerini ifade ettiler. Muş Dernekleri Federasyonu’nun, düzenlemiş olduğu iftar programında bir araya gelen Muşlu sivil toplum kuruluşları ve iş adamları teröre tepki gösterdi.
Düzenlenen iftar programına Ak Parti İstanbul il yönetimi adına Altuğ Karataş ve Avukat Yunus Emre Seydanlıoğlu, Muş Eğitim ve Kaldırma Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin ve yönetimi, Öz Kevser Vakfı Başkanı Ferhat Çalışye, Mavi Marmara Ulaşım A.Ş. Başkanı Ramazan Gürler, Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Özcan Soysal, Uluslararası Kudüs Derneği Başkanı Suat Gün, Esenyurt Muş İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Derneği, İstanbul Vartolular Ekonomik ve Dayanışma Derneği, Muş Liz-Der Derneği, İkitelli Muşlular Derneği, Muş Bulanık Adıvar Derneği, Başakşehir Muşlular Derneği, Küçükçekmece Muşlular Derneği, Esenyurt Muş Malazgirt Taş Köyü Derneği, Muş Gündüzlü Köyü Derneği, Pendik Dernekler Federasyonu, Ardahanlılar Derneği, Bitlisliler Derneği, Bulanık Sevgi Derneği ve Avcılar Muşlular Derneği katılım sağladı.
Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, saldırıyı kınayarak, insanlığa kasteden terörü lanetlediğini belirtti. Terörün kaynağı ne olursa olsun hedefinin insanlık olduğuna dikkati çeken Gültekin, “Terörün sosyolojik, psikolojik ve ekonomik gibi sebeplerine inerek nereden kaynaklandığına bakıp devlet olarak, halk olarak, sivil toplum örgütü olarak neler yapabiliriz hepimizin ders çıkarması lazım. Bu saldırı iki kişinin, üç kişinin yapmış olduğu basit bir münferit olay değil. Bu tamamen küresel güçlerin bu işte menfaati olan insanların, grupların ve devletlerin organize ettiği çok yüksek tonajlı ve potansiyelli kişilerin var olduğunu gösteren bir saldırı. Şayet biz halk olarak kenetlenirsek mutlaka bu terörü yeneriz" ifadelerini kullandı.
Muş Dernekleri Federasyon Başkanı Dr. Şerafettin Ekici de Atatürk Havalimanı’na yapılan saldırının bir vahşet olduğunu belirterek, "Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir" dedi.
Muş Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı Mehmetşah Dursun ise Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının yürekleri yaktığını belirterek, “Saldırıyı yapanların hangi fikir ve ideolojiye sahip olduğuna bakmaksızın kınanması gerekir. Sivil insanları öldürmekle bir hedefe varılacaksa bu hedefe şimdiye kadar kimse ulaşmamıştır ve Allah’ın izniyle ulaşmayacaktır. Halkı hedef almaktan vazgeçin artık bu halk size ne yaptı ki bu halkı hedef alıyorsunuz, halkın yakasından elinizi bırakın. Bu saldırıda ölen tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.
Taybova Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Taybova, "Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Yüreklerimiz bir kez daha yandı. Gerekçesi, sebebi, amacı ne olursa olsun terör bir insanlık suçudur, her kesim tarafından nefret ve şiddetle kınanmalıdır.Bu vesile ile Muş Federasyonun böylesi zor bir günde güzel bir iftar programında bizleri bir araya getirdiği için kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.