WASHINGTON (AA) - ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı Donald Trump, Trump Üniversitesi ile ilgili davaya bakan Meksika kökenli yargıç Gonzalo Curiel'in kendisine karşı "ön yargılı" olduğunu iddiasının ardından, Müslüman bir yargıcın da ön yargılı davranabileceğini savundu.

"Meksika sınırına duvar örelim" önerisinden dolayı Trump Üniversitesine ilişkin davaya bakan yargıç Curiel'in kendisine karşı ön yargı taşıdığı iddiası Amerikan kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan Trump, CBS kanalına verdiği röportajda eleştirilerini biraz daha genişletti.

Diğer etnik köken ve dinlere mensup bir yargıcın da "ön yargılı" olabileceğini ifade eden Trump, "Eğer davanıza bakan Müslüman bir yargıç olsaydı, onun da size adil davranamayacağı hissine kapılır mıydınız?" sorusuna, "Bu mümkün olurdu, kesinlikle." yanıtını verdi.

Trump Üniversitesine kayıt yaptıran binlerce öğrenciyi 2013 yılında 40 milyon dolar dolandırdığı suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan Trump, "Meksika sınırına duvar örülmesi" önerisi sebebiyle davaya bakan yargıç Curiel'in kendisine karşı "ön yargılı" davrandığını iddia etmişti.

Muhabir: Hakan Çopur