23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95’inci yılı ilde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saat 09.00’da hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin konulması ile başlan tören, havanın yağışlı olması nedeniyle Şehir Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenin açılış konuşmasını yapan İlyas Sami İlkokulu Müdürü Sıracettin Koçlardan, “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.” dedi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” diye ifade eden Koçlardan, “İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, Kurtuluş Savaşı'ydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu kaydeden Koçlardan, şunları söyledi: “Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız.”

Mücadele kahramanlarını, şehitlerini, gazilerini saygı, şükran ve minnetle andıklarını vurgulayan Koçlardan, “Başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasından sonra İlyas Sami İlkokulu öğrencileri, çeşitli yörelere ait halkoyunları gösterisi düzenledi. Birbirinden güzel oyunlar sergileyen öğrenciler büyük beğeni topladı. İlyas Sami İlkokulu’nda düzenlenen törene Vali Vedat Büyükersoy, eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Çevik, Hava Meydan Komutanı Piyade Kurmay Albay Halil Akar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Kamu Kurum Amirleri ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.