Bir grup askerin 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunması ülke genelinde olduğu gibi Muş’ta da binlerce vatandaş tarafından protesto edildi.
İlk olarak belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş daha sonra Muş Valiliği önüne kadar yürüyüş yaptı. Burada ay yıldızlı bayraklarla bir araya gelen vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterirken, hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi.
Saatlerce slogan atarak 7’den 70’e toplanan vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş halkının vatanına, milletine ve Cumhurbaşkanına olan sevgisinin tam olduğunu söyledi.
Muş halkının devletinin bekası için hemfikir olduğunu ifade eden Şimşek, “Muş halkı 3 gün değil 103 günde bekler. Muş halkının demokrasiye inancı tamdır, Muş halkının bu davaya inancı tamdır, Muş halkının vatan sevgisi tamdır. Muş halkının reisi -cumhura, başkomutana saygısı tamdır, onun emri Muş halkına bir selamdır, baş tacıdır. Biz gerekirse değil üç gün burada beklemeyi, uykusuzluğu gerekirse canımızı da feda etmeye hazırız. Muş halkının tümü bu konuda hemfikirdir. Biz bu davaya gönül vermişiz. Biz buradan tüm şehitlerimize selam gönderiyoruz, biz burada bütün şehitlerimizin yolunda feda olacağız. Hiçbir güç bu milletin gücünün üstünde olamaz. Kayıtsız şartsız milletin gücü üstün gelecektir” dedi.
Hiçbir örgütün halk karşısında başarılı olamayacağını vurgulayan Şimşek, “Hiçbir örgüt hiçbir çete bu konuda başarılı olamadı, hele hele terör örgütleri asla başarılı olamaz. Bu konuda evet sadece biz Muş halkı değil burada bize bütün gücü ve kudreti veren emniyet güçlerimize müteşekkiriz. Peygamber ocağı olan bu asker ocağında da bu çürükler hariç diğer kardeşlerimiz hemfikirdirler, biz onları da çok seviyoruz. Biz onların da emrinde olacağız, biz vatanımızı seviyoruz. Muş halkı vatanını seviyor, Muş halkı bu davaya inanmış, Muş halkı düşüncesi, fikri, zikri ne olursa olsun her parti her inanç, her STK her insan buradadır. Herkes burada hemfikir olmuş, biriz, beraberiz, iri olacağız ve beraber olacağız” şeklinde konuştu.
Öte yandan çok sayıda vatandaş Muş Valiliği önünde bekleye devam ediyor.