Muş’ta binlerce vatandaş demokrasi nöbeti için meydanları hınca hınç doldurdu. Nöbet tutan vatandaşları selamlayan Vali Seddar Yavuz, güvenlik güçlerine yardımcı olunması ve ‘dur’ ihtarlarına uyulması uyarısında bulundu.
Muş’ta binlerce vatandaş demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütüne tepki gösteren vatandaşlar, hükümete ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiler.
Akşam saatlerinde güvenlik kontrolünden geçen vatandaşlar belediye meydanına adeta akın etti. On binlerin doldurduğu meydanda ilahi sanatçıları bir birinden güzel ilahiler ve kasideler okudular. Ay yıldızlı bayraklarla sloganlar atan vatandaşlar, saatlerce demokrasi nöbetini sürdürdü.
Nöbet tutan vatandaşlara eşlik eden Vali Seddar Yavuz’a yoğun ilgi gösterdi. Burada vatandaşları selamlayan Vali Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yapılan soruşturma çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi verdi.
FETÖ’ye ait okulların tapularının tekrar mülkiye hazinesine iade edildiğini ifade eden Vali Yavuz, “Biliyorsunuz bu Fetullahçı Terör Örgütüne ait gayrimenkullerine ve mal varlıklarını biliyorsunuz ait oldukları yerleri tekrar geri alıyoruz. Ne demek bu; sizlerin yardımları ile yapılmış kurum ve kuruluşları tekrar ait oldukları yerlere iade ediyoruz. O yüzden okulları şuanda mülkiyeti bize geçmiş durumda, zaten tapusu da İl Özel İdaresi’ne aitti. Dolayısıyla tekrar hazineye iade ettik” dedi.
Muş’ta bir İmam-Hatip Okulu projesi hayali olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Benim bir hayalim vardı o hayalimi gerçekleştireceğim inşallah. Muş’a proje bir İmam Hatip Lisesi geliştireceğiz. Zeki, çalışkan çocuklarımızın gideceği ve beyinlerini işgal etmeyecekleri kurum ve kuruluşlar oluşturun. Ve buradan yetişen çocuklarımız yarın benim bulunduğum makamlarda bulunsun, siyasette bulunsun, Türk Silahlı Kuvvetlerinde şerefli bir subay olsun” ifadelerini kullandı.
FETÖ soruşturması kapsamında şuana kadar 176 kamu görevlisinin açığa alındığının altını çizen Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuana kadar 176 kamu görevlisini bu Fetullahçı Terör Örgütü’ne irtibatlı, iktisatlı olduğu için açığa aldık. Ve irtibatlı, iktisatlı olanlarla işlemler yapmada devam edeceğiz. Bunları devletten katiyen temizleyeceğiz.”
“Her zaman diyoruz tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak diyoruz. Bu 79 milyon vatan evladının birinci önceliğidir. Ve bu bayrak 79 milyon vatan evladının bayrağıdır” diye ifade eden vali Yavuz, şehir giriş ve çıkışlarında yapılan güvenlik önlemlerim için uyarıda bulundu.
‘Dur’ ihtarına uyulması ve istenilen belgelerin gösterilmesi için ricada bulunan Vali Yavuz, şunları söyledi: “Lütfen güvenlik birimlerimiz sizlerin güvenliği için uygulama yapıyoruz. Şehirlerin giriş ve çıkışlarında bilindiği gibi uygulama noktalarımız var. Bunu yapmak zorundayız, keşke bunu yapmak zorunda olmasak. Zaten bundan çok mutlu değilim. Ama maalesef hepinizin bildiği gibi bu şehrin ortasına kadar bir tonluk bir patlayıcı maddeyi getirdiler. Bunlar gelmesin diye bu hainler fırsat bulmasın diye mecburen güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz. Sizden istirhamımız ‘dur’ ihtarı yapıldığında durun. Geçmeye çalışmayın. Olur, ehliyetiniz olmayabilir belki ehliyetinizin olmaması bir para cezasıdır. Ama daha üzücü olayların meydana gelmesi için zemin hazırlamayalım. Rica ediyorum, arkadaşlar dur dediğinde durun, belgelerinizi gösterin ve güvenlik birimlerimize yardımcı olun. Allah rızası için sizden istirham ediyorum.”
Devlet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için demokrasi nöbetine katıldığını ifade eden Erdenir Yavuz, “Devletim için Recep Tayyip Erdoğan için buradayım. Başkomutanımız o, 12 gündür her gün nöbetteyiz. İnşallah sonuna kadar nöbetteyiz. Sununa kadar Türkiye’nin arkasındayız, Başbakanın arkasındayız. Cumhurbaşkanımız tamam diyene kadar buradayız. Gerekirse burada uyuruz. Ölene kadar onun arkasındayız, onu çok seviyoruz. O bizim paşamız, ben bir Muşlu kadınlar olarak Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin” dedi.
Kalkışmaya tepki göstererek Türkiye’nin geleceği için meydanda olduklarını kaydeden Sabiha Arslan da şunları söyledi: “Türkiye’nin toprakları için buradayız, şehitlerimizin kanı var son damlasına kadar bayrağımızı koruyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Sevgi ve saygılarımı ona sunuyorum.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar meydanları terk etmeyeceklerini vurgulayan Hava Erol ise “Tek amacımız vatanımızı korumak, ona sahip çıkmak, namusumuzu korumaktır. Buna eminim ki bütün bayanlarda bu gaye ile burada toplandılar” şeklinde konuştu.
Öte yandan Belediye meydanından sonra vatandaşlar ay yıldızlı bayraklar Valilik önünde kadar yürüyerek demokrasi nöbetine devam etti.