Muş’ta, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmayan on binlerce vatandaşlar, Demokrasi Nöbetinin 23’üncü gününde Demokrasi ve Şehitler Mitinginde bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerinin katıldığı İstanbul Yenikapı’da ki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi Muş’ta da canlı olarak izlendi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belediye meydanında düzenlenen mitinge Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, CHP İl Başkanı İsmail Adanur, MHP İl Başkanı Şükrü Demir, HÜDA Par İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Saadet Partisi İl Başkanı Maşallah Korkmaz ve kamu kurum amirleri ve on binlerce vatandaş katıldı.
İlk olarak siyasi parti il başkanlarının sırasıyla birer konuşma yaptı. Ardından Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar halkı selamlayarak birer konuşma yaptılar.
Daha sonra İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitingde canlı yayınla devlet büyüklerinin birer konuşma yapmasından sonra Vali Seddar Yavuz, Muş halkının hizmetkarı olmaktan onur duyduğunu söyledi.
Her tür türlü teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, “15 Temmuz gecesi Vali konağının etrafına gelip de ‘öl de ölelim’ diyenleri gerçekten unutamıyorum” dedi.
Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehir benim artık unutabileceğim bir şehir değil. Elbette görev yaptığım hiçbir şehri unutmadım ama bu şehir benim için başka bir anlam ifade ediyor. Ben bundan sonra herkesten daha çok Muşluyum ve ben kaldığım sürece sizlerle bir ve beraber olmaya, sizlerle üzülmeye, sizlerle sevinmeye söz veriyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum.”
AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de, binlerce vatandaşı selamlayarak “Reisi Cumhurumuza söz veriyoruz. Muş burada olacak, değil Çarşamba bin Çarşambada olsa yine buradayız yorulmayacağız, emrinde olacağız, emrinizde olacağız, sizlere hizmetkar olacağız. Dualarınızın eksik olmadığı, desteğinizin eksik olmadı biz buradayız, emrinizdeyiz. Cumhurbaşkanımız emir etti, dedi bu bir virgül çarşamba günü nokta koyacağız. Kazanız mübarek olsun” şeklinde konuştu.
Miting alanına bastonu ve çocuklarının yardımıyla Yaygın Beldesi’nin Ziyaret köyünden gelen Mehmet Özdemir (101) ise “Ben 101 yaşındayım. Ben İsmailoğlu Mehmet Özdemir, ben Türküm Türkiye’yi seviyorum. Ben mitinge geldim. Tayyip Erdoğan’ın mitingine geldim. Türkiye’yi sevmek için geldim” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Vali Yavuz ve tüm protokol üyeleri ile siyaset parti temsilcileri ile platformda halkı selamladı. Selamlamadan sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ve verilen konser ile miting devam etti.