Muş’ta 'Topyekûn Savunma Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Planlama ve Koordinasyon Kurulu' toplantısı yapıldı.

Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, yapılan hazırlıklar ve çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, afet, acil yardım ve kurtarma planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Olası bir afet ve acil durumlara karşı, hizmet gruplarında, servislerin görevleri ve planlamada yapılması gereken konular hakkında detaylı bilgiler veren Tanış, kamu kurum ve kuruluşlarının ilde doğabilecek afetlere karşı, 24 saat çalışma esasına göre planlamaların oluşturulduğunu söyledi.

İlgili kamu kurum ve kuruluşların, 'Seferberlik ve Savaş Hali' ile ilgili tüm bilgilerin güncel tutulması gerektiğine vurgu yapan İbrahim Tanış, 'Seferberlik ve Savaş Hali' ihtiyaçların tespit edilmesine ilişkin plan ve programları, toplantı katılımcılarının görüş ve önerilerine sundu. Toplantıda ayrıca Muş’un afetler açısından hassas bir konumda olduğu, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra halkında bu konuda bilinçli hareket etmesini istedi.

‘Seferberlik ve Savaş Hali' hazırlık toplantısına Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk’ün yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, Sivil Savunma Şube Müdürü Ramazan Aktaş, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.