İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu 4. Sınıf öğrencisi Tuana Zafer’e devretti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Sait Çiftçi İlkokulu Müdürü Hasan Aygün, öğretmen Vedat Çetinkaya ve beraberinde 7 öğrencisi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ziyarette bulunan öğrencileri kapıda karşıladıktan sonra makamını 4. Sınıf öğrencisi Tuana Zafer’e devretti. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü makamına oturan Tuana Zafer, Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Yıldönümü kutladıktan sonra Çocuk Şube Müdürü Ünal Altıner’i makamına çağırdı. Makamına gelen Çocuk Şube Müdürü Ünal Altıner’den bilgi alan Tuana Zafer, ”Ülkemizde yaşanan terör olaylarından çocuklarımız çok etkileniyor. Çocukların okullarından rahat çıkabilmeleri için okul önlerinde daha fazla sivil polis bekletin. Çocukların okul eğitimini bitiren ailelere caydırıcı mesajlar yollayın. Son zamanlarda artan çocuk tacizlerinin engellemesine yönelik kamu spotları hazırlayın. Hazırlanan kamu spotlarını okullara da yollayın” dedi.
ÇOCUKLARA ZARAR VERENLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK
Çocukların huzurlu yaşamaları için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Mustafa Çalışkan ise,”Çocuklarımız bizler için çok kıymetlidir. Onlara gelecek en ufak zarar verecek olanları hem adli hem de polis teşkilatı tarafından cezalandırılacağını buradan herkese bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul İl Emniyet Müdürü telsizinde 36 bin polise seslenen Zafer, ”Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Teşkilat mensuplarımızın çocuklarının bayramını kutluyorum. Bütün meslektaşlarımı Allah korusun” dedi.
Ziyaret, Mustafa Çalışkan’ın öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.