Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Celal Ağa Oteli’nin mühürlü olmasının tek tesellileri olduğunu belirterek, “Eğer o otel açılmış olsaydı, turistlerin de içinde olacağı daha büyük bir katliamın önlenmiş olması şu an bizim tek teselli kaynağımız” dedi.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Vezneciler’de meydana gelen saldırının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Hasar tespit çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Bizim arkadaşlarımız da çevreden başlamak üzere hasar tespitine başladılar. Celal Ağa Oteli’nin önünde park edilmiş bir araç ve o otel de yaklaşık 2 yıl 10 aydır mühürlü. Biz Fatih’te herhangi bir işyerinin veya otelin mühürlü olmasından haz duymayız, istemediğimiz bir durum. Eğer o otel açılmış olsaydı, turistlerin de içinde olacağı daha büyük bir katliamın önlenmiş olması şu an bizim tek teselli kaynağımız” dedi.
Hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Mustafa Demir, patlamada hasar gören Şehzadebaşı Camii ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, “Camideki hasarda kıble tarafındaki büyük pencereler var. Normalde camilerin duvarı çok geniş oldukları için hem önünde hem dış tarafında hem iç tarafında camlar var. O iç taraftaki vitraylardan oluşan camlarda kırık var. Vakıflar Bölge Müdürümüz de oradaydı. Onlarla ilgili hemen çalışmalar başlatıp, temizliklerini yaptılar. Yarın itibariyle inşallah caminin pencere restorasyonu devam edecek. Yanı başında yine Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın medresesi var. Bir taraftan restorasyonu bitmek üzereydi aslında. Restorasyonu biten medrese odalarının kapı ve pencerelerinde hasar var” diye konuştu.
Başkan Demir, saldırının turizm bölgesi olan tarihi yarımadada meydana gelmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.