Muş'un Varto ilçesinde "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Belediye Başkanı Ekinci'nin yerine Valilik, Kaymakam Çetin'i görevlendirdi.

Muş Valiliği, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci'nin yerine Kaymakam Mehmet Nuri Çetin'in görevlendirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "terör örgütü PKK'ya üye olma", "Terör örgütüne finans sağlama" ve "Belediye ihalelerinde usulsüzlük" suçlarından Varto Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci'nin Varto Sulh Ceza Hakimliğinin 09 Kasım 2016 tarihli kararı ile "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tutuklanan Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci, İçişleri Bakanlığının 10 Kasım 2016 tarihli onayı ile 'Anayasanın 127. Maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. Maddesi' uyarınca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmış ve Valiliğimizce geçici olarak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin 11 Kasım 2016 tarihi itibari ile görevine başlamıştır. Mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanması için kurulan belediye teşkilatının, devletimizin ve hükümetimizin destekleri ile vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermesi sağlanacaktır."