ADANA (İHA) – Beş yaşındayken tanıştığı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm haberini aldığında yaşadıklarını anlatan ünlü yazar Muzaffer İzgü, “Gözyaşlarımızı bir havuza toplar gibi arkadaşlarımızla ağladık” dedi.
Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde ilköğretim öğrencileriyle söyleşi gerçekleştiren ünlü yazar Muzaffer İzgü, çocukluğundan bu yana kitap kurdu olduğunu anlattı. Kitapların hayal kurmayı öğrettiğini belirten İzgü, “Hayal kurduğunuz zaman beyin çalışmaya başlar. Dizi filmler hayal kurdurtmaz size. Beyin çalışınca soru sormaya başlar. İşte o zaman artık sürünün koyunu değil, birey olursunuz. Lütfen birey olun. Kendinize söz verin, yaşam konusunda ’en önemli benim’ deyin. Başarıdan başarıya koşacaksınız” ifadelerini kullandı.
Sürekli kitap okuyan çocuk ve gençlerin yüzde 92’sinin üniversite sınavını ilk girişte kazandığını öne süren İzgü, futbol düşkünlerinin ise yüzde 4’ünün üniversite sınavını ilk girişte kazandığını anlattı. İzgü, toplamda 154 kitap yazdığını ve her gün en az 150 sayfa okuduğunu kaydetti.
İzgü, Atatürk ile ilgili hatıralarını da anlattı. Beş yaşındayken Mustafa Kemal Atatürk’ü gördüğünü aktaran İzgü, ona ait aklında kalan en önemli cümlenin “Çok çalışacağız” olduğunu ifade etti. Atatürk öldüğünde ne hissettiğini de anlatan usta yazar, “Gözyaşlarımızı bir havuza toplar gibi arkadaşlarımızla ağladık” diye konuştu.