İSTANBUL (AA) - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin davetlisi olarak 2 milletvekili ile birlikte Finlandiya ve Norveç’te diplomatlar, siyasiler, basın ve halkla buluşarak PKK, FETÖ darbe girişimi ve başkanlık sistemi hakkında bilgilendirme çalışmalarında bulunduklarını söyledi.

Akar, terör örgütü PKK, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve başkanlık sistemi konularında Avrupa'da olumsuz bir algı çalışması yürütüldüğünü belirterek, “İnsanların bu konularda zihinleri berrak değil. Zaman zaman Avrupa basınına da negatif manşetler yansımaktadır. Biz tüm bu konularda gerçekleri anlatmak için ve lobi çalışması yürütme adına Finlandiya ve Norveç’te toplantılar gerçekleştirdik.” diye konuştu.

"Personel de halk da memnun"
İçişleri Bakanlığınca KHK ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yapılan görevlendirmeyi değerlendiren Akar, şunları kaydetti:

"Diyarbakır ve bölge insanının beklentisi kayyumların atanması yönündeydi. Çünkü belediyeler hizmet aracıdır. Uzun süredir belediyeleri bu insanlar yönetiyordu. Maalesef halkın hizmeti için kullanılması gereken bütçeler örgüte aktarılmış. Halka hizmet için kullanılması gereken araçları hendek kazmada kullanmışlar. Belediye personeli halka hizmet etmesi gerekirken bir takım örgütsel faaliyet ve eylemlere zorlanmışlar. Personel de halk da kayyum atanmasından memnun. Halkın kurumlarını, halkın parasını halkın hizmetine sunmak lazım."

HDP’li siyasilerin tutuklanması
HDP’li bazı milletvekillerinin tutuklanması konusunda da açıklamada bulunan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz siyasi cezalandırma yoluna giden bir anlayışa sahip değiliz. Ancak terör örgütleriyle organik bağı olan, biz sırtımızı PYD’ye PKK’ya dayadık diyen kişiler, teröristlerle kucaklaşan, Ankara’yı kana bulayan canlı bombanın taziyesine giden kişiler demokratik bir ülkede siyaset yapma imkanına sahip olmamalıdır. Bu insanlara halk tarafından bir görev verildi ancak onlar bunu başka alanlarda değerlendirme yoluna gittiler. Türkiye bir hukuk devletidir ve bunlara müsaade edilemez. Bu siyasi bir intikam meselesi değildir. Keşke bu siyasiler sırtlarını terör örgütüne dayamak yerine halka dayamış olsalardı. HDP içerisindeki sağduyulu insanların da sesini yükseltmesini bekliyorum.”

Diyarbakır'da yaşanan son bombalı saldırı sonrasında iş yeri ve evi zarar gören insanlara devletin yardım edeceğini ifade eden Akar, "Kısa süre içerisinde vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek.” dedi.