Türk Hava Kurumu (THK), Gölbaşı Belediyesi ve Yenimahalle Sportif Havacılık Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “Neşe Yalçınkaya 2016 Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası” Gölbaşı’nda gerçekleştirildi.
Yavrucak Köyü mera alanında gerçekleştirilen programa, THK Genel Sekreteri Salim Kaya, Yenimahalle Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Necdet Ergün ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Neşe Yalçınkaya 2016 Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası” için Türkiye’nin dört bir yanından model uçak severleri bir araya geldi. Yarışmanın bugünkü kısmında “Motorlu Yamaç Paraşütü” ve Yelken Kanat” gösterileri de yapıldı. 60 model uçak sahibinin katıldığı yarışmada pilotlar F1A, F1B, F1H ve P30 gibi farklı görevlerin oluşturduğu 4 farklı klasmanda ferdi, takım ve junior kategorilerinde değerlendirildi. Model uçak tutkunlarının yarıştığı yarışmanın ardından dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaları takdim edildi. Şampiyonada P-30 takımında Atlas A, P-30 Ferdi kategorisinde Gültekin Kalay, F1A takımında YMHK, F1A Ferdi de Çetin Kargın, F1H takımında THK Sivas Şubesi B, F1B Ferdi de İsmet Yurtseven, F1B Takım da ise İMUK birinci oldu.
Gösteri öncesinde açıklamalarda bulunan Yenimahalle Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Necdet Ergün, “Yaklaşık 30 yıldan daha fazla süredir bu yarışmalar yapılmakta. Ara vermiştik bir süre ancak eski heyecanı yeni kalitelerle yakalama şansına sahip olduk. Her geçen gün daha iyiye doğru gittiğimizi ve bu işe başlarken bir hayalimiz vardı. Bu hayali gerçekleştirmede adım adım ilerlediğimizi görüyoruz” ifadelerini kullandı.
THK Genel Sekreteri Salim Kaya ise, “Kurum olarak amatör hava sporlarının her branşında hem eğitimler veriyor hem de ulusal ve uluslar arası şampiyonalar düzenliyoruz. Bu şampiyonalara sporcularda gönderiyoruz. Her koşulda ve her ortamda sporcuya ve sportif havacılık kulüplerini destekleme kararlılığımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.