Nevşehir’de 15 Temmuz akşamında başlayan demokrasi nöbeti Diriliş meydanında bugün de yaklaşık 20 bin kişinin katılımı ile devam etti.
Diriliş meydanından düzenlenen demokrasi mitingine katılan vatandaşların Fetullah Gülen’in maketini asarak idam istiyoruz mesajı vermeleri dikkatlerden kaçmazken, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın yanında bulunan caddenin isminin ise darbeci tuğgenerali alnından vurarak öldüren Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanı’nın Emir Astsubayı Piyade Astsubay Kd. Başçavuş Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi halk meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Bugün burada halk meclisi oylaması yapacağız. Bugün bu kabul oylarını görmek istiyorum. Önce Belediye Meclisimize sunacağımız bu fezlekeyi sizin oylarınıza sunacağım. FETÖ PDY askerlerinin Ankara’daki ana hedeflerinden biri olan Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışan darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnının ortasından vurarak öldüren ve daha sonra FETÖ’nün ihanet şebekesi tarafından şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismini hemen Jandarma Komutanlığımızın yanında ki caddeye ismini veriyoruz. Ve oy birliği ile kabul edilmiştir” diye konuştu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in konuşması daha sonra ise “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları ile kesildi.