Sultanbeyli Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, vatandaşlara Ramazan ayının maneviyatını anlattı.
Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sultanbeyli Belediyesi, her akşam çeşitli etkinlikler düzenleyerek, Ramazan ve orucun maneviyatını vatandaşların daha iyi yaşaması için çalışmalarına başladı. Ramazan ayının ilk gecesinde Sultanbeyli Belediyesi Gölet Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayının bereketi, orucun maneviyatı, yapılan ibadetlerin önemi, Halifelerin yaşantıları gibi birçok konu hakkında vatandaşlara bilgiler aktardı. Ramazan ayının ilk gecesinde düzenlenen programa Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de katılarak, Hatipoğlu’nun anlattıklarını dinledi.
“RAMAZAN AYINDA MAZLUM COĞRAFYALARDAKİ KARDEŞLERİMİZİN SIKINTILARININ GİDERİLMESİNİ DİLİYORUM”
Gölet Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa katılarak program sonrasında açıklamalarda bulunan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan ayının özellikle mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesini Cenabı Hak’tan diliyorum. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilk programımızı Nihat Hatipoğlu hocamızın konuşmasıyla gerçekleştirdik. Gölet Sosyal Tesisleri’mizde kültür etkinliklerimize devam edeceğiz. Her yıl olduğu gibi bütün mahallelerimizde sokak iftarlarımızda hemşehrilerimizle, komşularımızla birliğimize katkı olsun diye bir araya geleceğiz. Şimdiden milletimizin Ramazan Ayını tebrik ediyorum. Rabbim nice bayramlara eriştirsin diyorum” dedi.
“BİZ BİR ARAYA GELİRSEK DÜNYADAKİ SIKINTILARI DA ÇÖZERİZ”
Sultanbeyli’de yaşayan gençlerden yoğun ilgi gören ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayının ilk gününde Sultanbeyli halkıyla bir araya geldi.
Program sonunda açıklamalarda bulunan Hatipoğlu, “İlk olarak Sultanbeyli’de sahur öncesi program yaptık. Gelen binlerce kişiye teşekkür ediyorum. Umarım Ramazan Ayı huzurlu bir şeklide gider. Ramazan ayı inşallah birliğimize beraberliğimize, kardeşliğimize, iyi gelir diyorum. Dünyanın her tarafında ve İslam aleminde sıkıntılar var. İnşallah ülkemiz o İslam ülkelerine ışık olacak, ümit verecek bir yapıya sahip. Biz biraraya gelirsek bütün dünyadaki sıkıntıları da çözeriz diye düşünüyorum. Allah ülkemizi her türlü şerden korusun, Ramazan ayı mübarek olsun” diye konuştu.
Ramazan etkinlikleri kapsamında Grup Tillo da sahne aldı.