Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK'ın yol kenarlarındaki otopark ücretlendirmesini yargıya taşıdı.

Vatandaşın yollar yapılırken ‘yol katılım bedellerini’ zaten ödediklerinin altını çizen Başkan Bozbey, “Bir kez daha, bir kez daha onlardan ücret alınmasına asla müsaade edilmemelidir.” dedi.

Adliye binasına girmeden basın açıklaması yapan Başkan Mustafa Bozbey, BURBAK'ın yol kenarlarında ki otopark ücretlendirme uygulamasıyla ilgili CHP il başkanı Zafer Yıldız, CHP Nilüfer ilçe başkanı Yücel Akbulut ve meclis üyeleriyle birlikte Ata Bulvarı'nda bulunan adliye binasına gelerek dava açtı.

Konuyu yargıya taşımak için Ata Bulvarı'nda ki adliye binasına gelen Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesinin yıllardır yol kenarlarından aldığı otopark bedelleri ile ilgili daha önceki taleplerimize yanıt alamadığımız için ve özellikle de defalarca gündeme getirmemize rağmen halen daha yol kenarlarında ki otoparklardan ücret alınmasına devam ediliyor. 60 gün önce Büyükşehir Belediyesine verdiğimiz dilekçeye verilen yanıt yeterli değil ve devam edeceğine dair emareler içeriyor. Bu anlamda bizde 60 gün sonra yasal süreyi de kullanarak bu gün itibariyle mahkemeye başvuruyoruz. Mahkemenin alacağı kararı takip edeceğiz, duruşmalı bir karar istiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki yasal gerekçeleri de ortaya koyduğumuz bu dava dilekçesinde bir an önce bu parkomatların kaldırılması, yol kenarlarında özellikle trafiği zorlaştıran ve oradan ikinci, üçüncü kez ücret alınmasına olanak sağlayan bu uygulamanın bir an önce son bulmasını istiyoruz.” dedi.

Bu anlamda çeşitli kentlerde bu karaların alındığını anlatan Bozbey, “Bu kararlara istinaden büyükşehir belediyesinin de mutlaka bu yollarda sadece Nilüfer’de değil, kentin her tarafında, Bursa’nın her tarafından aldığı bu uygulamadan vazgeçmesini istiyoruz. Çünkü zaten vatandaşlarımız, konut sahipleri ve parsel sahipleri, işyeri sahipleri o yol yapılırken ‘yol katılım bedellerini’ zaten ödüyorlar. Bir kez daha, bir kez daha onlardan ücret alınmasına asla müsaade edilmemelidir. Yurttaşlarımızda bu konuda duyarlı olmalıdırlar. Bu dava dilekçesi ile birlikte inanıyorum ki kısa süre içinde alınacak sonuçla bu uygulamadan vazgeçilecektir.” şeklinde konuştu.

Kentlerde otopark sorununu çözmenin de büyükşehirin sorumluluğunda olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Tabii ki kentin içinde trafiğin yoğun olduğu yerde otopark ihtiyacı mevcuttur. Bunu çözmekte büyükşehirin sorumluluğu içindedir. Büyükşehirin bira an önce otopark alanları belirleyerek ve buralarda nitelikli otoparklar yaparak insanları buralara yönlendirmesini arzu ediyoruz. Yani yollardan değil, otoparklardan ücret almasını talep ediyoruz. Bu konuda büyükşehiri göreve davet ediyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Basın açıklamasını ardından beraberindekilerle birlikte adliyeye giren Başkan Mustafa Bozbey, dava dilekçesini adli makaklara verdi.