Nişantaşı Üniversitesi, eğitim neferliğini bu kez Darüşşafaka Cemiyeti için sürdürdü. Üniversite ailesi, ‘Söz Konusu Eğitimse, Yardıma Koşarız’ sloganıyla 38. Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu’ndaki yerini aldı.
Eğitim dünyasına farklı bir soluk getirerek adından söz ettiren Nişantaşı Üniversitesi, 38.’si düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu’nda Darüşşafaka Cemiyeti için koştu. Dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan, 120 ülkeden 30 bine yakın sporcunun katıldığı Vodafone İstanbul Maratonu’nda akademisyen, idari kadro çalışanları ve öğrencileriyle kalabalık bir grupla yerini alan Nişantaşı Üniversitesi; ‘Söz Konusu Eğitimse, Yardıma Koşarız’ sloganı ile birçok global ve uluslararası firma gibi Darüşşafaka Cemiyeti için koştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. ve Vodafone tarafından bu yıl "Türkiye Aşkına Şehitler Anısına" temasıyla düzenlenen maratonda vatandaşların katıldığı ‘Halk Koşusu’nun yerine ‘Kahramanlar Koşusu’ adı verilen yürüyüşe start verildiği Altunizade’den katılan Nişantaşı Üniversitesi ekibinin hazırlanma sürecinde liderliğini Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu ve Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri A. Can Uysal yaptı. Rektör Prof. Dr. Hatipoğlu, “Nişantaşı Üniversitesi olarak maratonda yer almanın mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz. Özellikle öğrencilerimiz başta olmak üzere ailemizin her bir ferdinin sosyal sorumluluk bilincinin yüksek olması hedeflerimiz arasında yer almakta. Katılımcılarımızla bu hedefe sağlam adımlarla ilerlediğimizi görüyoruz bu çok umut verici ve sevindirici” dedi.
Sözlerine “3. Nesil Üniversite” sloganının akademisyen, çalışan ve öğrencilerle birlikte kendisine, yakın çevresine, ülkesine ve dünyaya faydalı insan olma, yetiştirme hedeflerinin de bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yer alarak emin adımlarla ilerlediğini belirten Hatipoğlu, ülkemiz için, gelecek nesiller için dayanışma duygusunun birlik beraberliğimize kattığı değerin de çok önemli olduğunu söyledi.