GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalardan çıkan atık sular nedeniyle kirlenen Nizip Çayı, Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle temizleniyor. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimiyle GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 11 kilometrelik boru döşeme ihalesinde 4 kilometrelik etap tamamlandı.

Nizip çayının geçtiği Adaklı köyünün eski muhtarı Mustafa Taşçı, köylerindeki meyve ağaçlarının atıklarla kirlenen sular nedeniyle kuruduğunu belirterek, 20 yıldır yaşadıkları bu sorunun çözümü için çalışan belediye yetkililerine teşekkür etti. 

Atık su sorunlarını çözen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı GASKİ Genel Müdürlüğü'nün önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Taşçı, şunları kaydetti:

"Bizim bu sorunumuz 20 yıldır devam ediyor. Köyümüzün etrafında birçok su kaynağı var. Bu su kaynakları Hancağız Barajı'na kadar gider. Biz, suyumuzda balıkçılık dahi yapıyorduk. Meyveleri ve sebzeleri kamyonlarla satardık ancak fabrikalardan gelen atık sular temiz sularımızı kirletince ağaçlarımız kurudu ve meyve, sebze üretemez olduk."

Köy sakinlerinden Muhittin Çaka da eskiden köyün içinden geçen temiz sulardan balık tuttuklarını, hatta yüzdüklerini belirterek "20 yıldır çözülmeyen atık su sorunumuzu çözüme kavuşturan herkesten Allah razı olsun" dedi.