Namık Kemal Üniversitesi’nde (NKÜ) 9-13 Mayıs tarihleri arasında önemli yazarların NKÜ’lü öğrencilerle buluşacağı Kitap Fuarı üniversitede düzenlenen açılışla başladı.
2006 yılında kurulan ve ilk defa böylesine kapsamlı bir kitap fuarına ev sahipliği yapacak olan NKÜ’de kitap coşkusu hakim. Kitap fuarında yaklaşık 3 bin kitap okurlarla buluşacak ve hafta boyunca da Türk edebiyatının önemli yazarlarından Ahmet Turgut, Sinan Yağmur, Çiğdem Bayraktar, Mehmet Kamil Berse ve Ersin Nazif Günaydın okurlarıyla bir araya gelip, sevenlerine imza dağıtacak.
NKÜ’DE İLK KİTAP FUARI
Kitap Fuarı hakkında gazetecilere açıklama yapan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, "Öğrencilere her türlü imkanı veriyoruz ki hayata daha iyi hazırlansınlar, kendilerini daha iyi geliştirsinler diye. Bu dönem, malum sebeplerden dolayı çok eğlenceli bir program değil de, üniversiteleri, öne çıkarması gereken kültürel faaliyetler organize ettik. Üniversitemizde ilk defa kitap fuarı düzenledik. Bu amaçla bazı yazarlarımız gelecek. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kitap fuarına dikkat çekmek amacıyla üniversitenin bahçesine yaklaşık bin kitap kullanılarak yapılan kitap ev ile ilgili de açıklama yapan Prof. Dr. Şimşek, "Bu kitap evi de, bir model olsun ve öğrencilerimize ışık saçsın diye yaptık. Bu evin yapımında, eski kaynaklardan yaklaşık bin civarında eser var. Dikkati çekmek için, daha çok okuyabilmek ve kendilerini daha fazla geliştirebilmeleri için böyle bir numune yaptık. İnşallah öğrencilerimizi, vatandaşlarımızı, daha fazla kitap okumaya sevk eder" şeklinde konuştu.
Ayrıca kitap fuarına dikkat çekmek amacıyla yapılan kitap ev, fuarın ilgi odağı haline geldi. Katılımcılar, kitap evin önünde bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.