MALATYA (AA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle okul müdürünün mahalle baskısı oluşturularak linç edilmesini antidemokratik ve ilkel bir davranış olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Anadolu Lisesi müdür yardımcısının sosyal medyadaki bir paylaşımı yüzünden hedef haline getirildiğini belirtti.

Yaşanılanların üzüntü verici olduğunu ifade eden Fırat, şöyle konuştu:

"Okul müdürünün mahalle baskısı oluşturularak linç edilmesini antidemokratik ve ilkel bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Paylaşımın içeriğini dikkate alınacak önemsenecek derecede bir şey değil. Sonuçta kanunla suç sayılacak cinsten bir açıklama değil. Devleti hedef alan, devletin varlığına kast eden bir durum yok. Basit bir paylaşım için bu kadar yaygara koparılması anlaşılır türden bir tutum değildir. Bu düşünce bazıları tarafından doğru kabul edilmeyebilir tabii ki. Ancak bu düşüncesini sosyal medya hesabından paylaşmasından dolayı bu kadar saldırıya maruz kalması da doğru bir davranış olmadığı gibi düşündürücü bir durumdur."

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmen hakkında soruşturma açmasının öğretmenine sahip çıkılmadığını göstermekte olduğunu öne süren Fırat, şunları kaydetti:

"Bu soruşturmanın açılması sadece ve sadece tepkiler üzerinedir. Parti aşağılayıp parti övmekten tutun da cumhurbaşkanına hakaretten terörü ve teröristi övmeye kadar varacak paylaşım yapanlar var. Eğer bu paylaşımla soruşturma açılıyorsa bunu emsal göstererek binlerce öğretmenin sosyal paylaşımlarından bir dosya hazırlanıp milli eğitim müdürlüğünün önüne konulursa bu dosyalar için de soruşturma açılması gerekir. Devletin varlığını ve birliğini hedef alan düşüncelerin dışındaki her düşünce açıklanabilmeli, paylaşılmalıdır. Müdürlüğümüz maalesef bu konuda üstüne düşeni yapamayıp linç girişimine katkı sağlamıştır. Demokrat Eğitimciler Sendikası bu yaklaşımı asla kabul etmemektedir."

Fırat, CHP'nin Gazi Anadolu Lisesi önünde ve ders saatinde öğretmeni hedef alan açıklama yaptığını anımsatarak, "Eğer bu doğruysa Türkiye’yi yönetmeye talip olan bir partinin bu kadar küçük bir meseleyi devlet meselesi haline getirmesi partinin büyüklüğüyle pek örtüşmemiştir. Devleti ve devleti temsil edenleri küçük düşürecek açıklamalar kanunen suç olmasına rağmen bu suçu işleyenler hakkında yasal işlem başlatıldığında düşünce özgürlüğü zedelenmiş oluyor da bu paylaşım nasıl oluyor da düşünce özgürlüğü sınırları içine girmiyor, anlayamıyoruz"

Malatya Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı N.T'nin sosyal medya hesabından halk oyunları oynayan bir ekibin fotoğrafının üzerine, "kızlı erkekli" halk oyunları oynanmasını eleştiren yorumda bulunduğu iddia edilmiş, hakkında soruşturma başlatılmıştı.