İSTANBUL (AA) - NN Hayat ve Emeklilik, düzenlediği fon seminerinde katılımcılarıyla bir araya geldi.

NN Hayat ve Emeklilik'ten yapılan açıklamaya göre, 18 ülkede 15 milyon müşteriye hizmet veren NN Group çatısı altında faaliyet gösteren şirket, müşterilerine fonlara ilişkin detaylı bilgi vermek ve fon performansları konusunda soru işaretlerini gidermek amacıyla İzmir'de bir seminer düzenledi.

NN Hayat ve Emeklilik Yatırım Yönetimi Müdürü Cüneyt Yüngül, seminerde katılımcıların yatırım yapacakları fon içerikleri hakkında bilgi verdi.

Şirketin fon getirilerinde başarılı olduğunu ve sektör kıyaslamasında özellikle uzun vadede daha fazla getiri sağladığını belirten Yüngül, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) uzun vadeli bir yatırım olarak bakılması gerektiğini ifade etti.

NN Group'un 170 yıllık köklü deneyimi ışığında faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Yüngül, "NN Hayat ve Emeklilik olarak sahip olduğumuz global deneyim ve uzmanlığımız ile her zaman müşterilerimizin yanındayız. Türkiye’de bireysel emeklilik sisteminin ilk gününden bu yana sektördeyiz ve çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Fon performansımız sayesinde yatırımcılarımızın tasarruflarını en iyi şekilde değerlendiriyoruz." dedi.

Kasım 2016 itibarıyla son 10 yılın fon getirilerine bakıldığında sektör ortalamasının üzerinde getiri sağladıklarını belirten Yüngül, "Son 5 yılda alternatif yatırım araçlarına göre kıyaslayacak olursak altından yüzde 23, avrodan yüzde 6, vadeli mevduattan yüzde 5 daha fazla kazandırdık. Sunduğumuz fonların yüzde 70'i dört ya da beş yıldızlı fonlar. Arkamızda 170 yıllık bir geçmiş, Avrupa'da 7 ülkede pazar lideri olan, Fitch Rating kredi notu A olan, sermaye gücü anlamında Avrupa birincisi olan bir sektör devi var. Bu güçle, müşterilerimizin finansal geleceklerini korumalarına yardım etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.