Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararına ilişkin “Avrupa’nın 30 yıl sonrasının göremeyenler Türkiye’yi 3 bin yılını tavsiye etmişlerdi. 3 bin yılına kalmayacak herhalde 30 yıl içerisinde Avrupa Birliği diye bir şey kalmayacağı görülüyor” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, birlikte Four Seasons Hotel’ın terasından Periscope’den canlı yayın yaptı. Ayasofya manzaralı yapılan canlı yayın yaklaşık 30 dakika sürdü. Bu sırada yüzlerce kişi canlı yayını Pericope’den izledi. Canlı yayın sonrası Kurtulmuş basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kurtulmuş, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasını ve Avrupa Birliğinin geleceğini değerlendirdi.
“YENİ BİR SAYFANIN BAŞLANGICIDIR”
İstifasını açıklayan İngiltere Başbakanı David Cameron’a Türkiye’nin ne zaman AB üyeliğine gireceğine değil 30 sene sonra Avrupa’nın ne hale geleceğini söylediğini ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Bundan 8 sene evvel Avrupa ortak ordusunu kuramazsa dağılma sürecine girer uyarısında bulunmuştum. Avrupa devlet olmayı tamamlayacak son adımını atamadı. Arkasından Ukrayna krizi oldu. Biz bütün bunları önceden görmüş ve söylemiştik. Avrupa’nın görmesi gereken başka bir şey daha söylüyorum. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkması çok önemlidir. Sadece Avrupa Birliği için değil Dünya siyaseti için önemli bir gelişmedir. Yeni bir sayfanın başlangıcıdır. Avrupa da adım adım yaklaşan bir başka bir tehlike var.” dedi.
“AVRUPA DİYE BİR ŞEY KALMAYACAĞI GÖRÜLÜYOR”
Avrupa’nın her yerinde aşırı sağcı, göçmen karşıtı, İslam düşmanı ve Türkiye Karşıtı siyasetler geliştiğini ifade eden Kurtulmuş, “Avrupa için tehlike çanları çalıyor. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkması önemli bir gelişmedir, İngiliz halkının bileceği bir şeydir. Avrupa için dağılma süreci ile ilgi bir tehlikeyi ortaya koyuyor. Hem de buna paralel olarak aşırı sağ akımlarının gelişmesini de yeni bir gerilip sinyallerini de veriyor. Avrupa’nın 30 yıl sonrasının göremeyenler Türkiye’yi 3 bin yılını tavsiye etmişlerdi. 3 bin yılına kalmayacak herhalde 30 yıl içerisinde Avrupa Birliği diye bir şey kalmayacağı görülüyor” dedi.