Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın Edirne’ye gelmesine tepki gösteren Nar Kadın Dayanışma Ağı, iddiaya göre Yıldız’ın kente gelmesi için destek veren Edirne Genç STK’lar Platformu üyelerinin, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları tehdit ve hakaretler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, 9 Mayıs 2016 günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda vereceği konferans, Nar Kadın Dayanışma Ağı ve çeşitli kesimler tarafından verilen tepkiler üzerine iptal edilmişti. Yıldız’ı kente davet ettiği öğrenilen Trakya Üniversitesi’nin İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören 2 üniversite öğrencisi salon iptalinin ardından bu kez 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 19.00 için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Mimar Sinan Spor salonunu kiralamıştı.
’GELMEMESİ’ İÇİN İMZA KAMPANYASI SALON İPTAL ETTİRMİŞTİ
‘6 yaşında çocuk ile evlenilebilir’, ‘erkekler eşlerini döverek rahatlayabilir’ gibi söylemleri nedeniyle tepki çeken Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın ‘Ahir zamanda genç olmak’ isimli konferansı vermek için Edirne’ye davet edilmesinin ardından özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki oluştu. Başta Edirne Nar Kadın Dayanışma Ağı olmak üzere bazı siyasi parti temsilcileri ve STK’lar sosyal medya üzerinden başlattıkları imza kampanyalarıyla ‘Yıldız’ın gelmemesi’ için tepki göstermişti. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu da gösterilen tepkiler üzerine yine kendi sosyal medya hesapları üzerinden Yıldız için tahsis edilen salonun iptal edildiğini duyurmuştu.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın bugün Edirne’de gerçekleştirmeyi planladığı konferans öncesi sosyal medyada üzerinden yaşanan tehdit ve hakaretler nedeniyle, Edirne Nar Kadın Dayanışması Ağı üyeleri, Adliye Sarayı’na giderek, Edirne Genç STK’lar Platformu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.