Mardin’in Nusaybin ilçesi Sağlık-Sen temsilciliği tarafından, Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Zeynep Burcu Söğüt’ün uygulamaları nedeniyle personelin çalışamaz hale geldiği ileri sürüldü. Açıklamada, yeni devlet hastanesine taşınma sürecinin tam bir komediye dönüştüğü savunulurken, yanlış uygulamalar nedeniyle hastanenin maddi ve manevi zarara uğradığı öne sürüldü.

Sağlık-Sen Nusaybin Temsilcisi Faysal Yakıcı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Nusaybin Devlet Hastane Yöneticisi, oturduğu koltuğun ağırlığını taşıyamamakta, hakkını verememektedir. Adil ve hastane sorunları uğraşması gerekirken koltuğuna yapışıp hastaneyi kendi kaderine terk etmiştir. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Hastane Yöneticisi atarken Nusaybin Devlet Hastanesi'ne bırakın daha önce hastanede yönetici olarak çalışmayı, hastanede personel olarak dahi çalışmamış dolayısıyla hastane işleyişi hakkında bilgi sahibi olmayan birini yönetici atamakla adeta kaosa sürüklemiştir.

Göreve geldiği günden beri yaptığı uygulamalarla çalışanların moralini bozmuş ve sosyal taraflarının çökmesine sebep olmuştur. Doktorların, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek yerine onları birbirine düşürmüş, uzman doktorlara güvenmeyip her ay Hastane Doktor Performans İnceleme Heyeti'ni değiştiren, onlara acilde nöbet tutturup başka doktorlara nöbet ücreti ödeyen, güçlünün yaptığı, yanlışın cezasını zayıf olana kesen, 2 ay bozuk olan asansör skandalı medyada yer alınca birinci derecede kendisi sorumlu iken cezayı süpervizör nöbet defterine daha önce asansörün arızalı olduğu belirtilmesine rağmen sağlık memuruna kesen (Yeni hastanede de tüm asansörler bozuk), resmi yazışmaları komediye dönüştüren, personele uyarı cezası verip tebliğ ettirmeyen keyfi muamelelerle personelin yerini değiştirerek tehdit eden, şiddete maruz kalan çalışanlarını aramaya dahi tenezzül etmeyen, engelli hasta girişine kendi arabasını park edip engelli vatandaşı zor durumda bırakan, gün boyunca koltuğundan kalkmayan hastane yöneticisi hHastanede tam bir kaosa yol açmıştır.

Bu profille son derece modern cihazlarla donatılmış milyonlarca lira yatırımı olan yeni Devlet Hastanesi'ni yönetmesi mümkün görünmemektedir. Yeni hastaneye taşınma aşaması tam bir komediye dönüşmüş koordine etmesi gereken Baştabip Zeynep Burcu Söğüt bir elektrik odasına inzivaya çekilmiştir. Yeni Nusaybin Devlet Hastanesi sahipsizlikten dolayı hastane içinde başıboş köpekler dolaşmakta 70 bin TL’ye mal olduğu söylenen yüzlerce fidan kurumuştur. Nusaybin halkının sağlık koşullarına kavuşması, çalışanların huzur, güven ve motivasyonunun arttırılması, doktorlar ve halk tarafından tercih edilen bir kurum haline gelmesi için dürüst adil ve deneyimli bir yönetime ihtiyaç olduğu ortadadır.

Bölgemizde meydana gelen olaylar sağlık çalışanlarını zor durumda bırakırken baştabibin çalışanlarına mobing uygulaması da personeli çalışamaz duruma getirmiştir."