Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit düşen 2 askerin naaşı, Selen Kışlası’nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Nusaybin’de kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılması, PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte güvenlik güçlerinin operasyonları bugün de sürdü. İlçede PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Kılınç ile Uzman Çavuş Ferhat Aktaş için tören düzenlendi. 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen uğurlama törenine Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşlarının katafalka konulması ile başladı. Şehidin özgeçmişinin okunması ile devam eden törende birlik adına konuşma yapan Üsteğmen Yasin Toy, "Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi.
Ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehitler için dua okuyup, helallik istedi. Duanın ardından Uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın cenazesi Malatya’ya, Uzman Çavuş Ferhat Aktaş’ın cenazesi ise Adana’ya uğurlandı.