Afşin ve Elbistan’da karlar altında kalan şeker pancarının halini görüntüleyip sosyal medya ve haber sitelerine gönderen çiftçi İsmet Özdemir’in ve ovada bulanan 70 bin ton şeker pancarı fabrikaya ulaştı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un mecliste basın toplantısı düzenleyerek gündeme getirdiği konuya, TBMM’de AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir cevap verdi. Özdemir, araç kiralanarak çitçilerin mağduriyetlerinin giderildiğini belirtti.
Mecliste bir açıklama yapan CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç: “AK Parti milletvekilleri bu elimde tutuğum pancar, şeker pancarı. Belki ne olduğunu bilmiyorsunuzdur? Bu kolesterole iyi gelir. Bu tansiyona iyi gelir. Sinirleri yumuşatır. Gevşetir. Bu Anadolu’da binlerce ailenin, binlerce evin ekmeğidir. Gelinlik kızların gelinliğidir. Damatlıktır, ekmektir. Kahramanmaraş’ta, Elbistan’da 150 bin ton bu pancardan kar altında kalmıştır. Çiftçi perişan. Çiftçi kan ağlıyor. Bu sizin eseriniz, fabrikayı özelleştirdiğiniz için. Bari bir işe yarayın bu çiftçinin bu zararını gidermek için Elbistan’ı afet bölgesi ilan edin diyorum” dedi
AHMET ÖZDEMİR CEVAP VERDİ
Mecliste 1 dakikalık konuşmaya geçildiği esnada konuya açıklık getiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise şunları söyledi: “CHP Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ali Öztunç’un Kahramanmaraş’ta şeker pancarı üreticileri ile ilgili bir konusu gündeme geldi. Kendisine duyarlılığı için tebrik ediyorum. Ama kendisi ile birlikte aynı bizde İsmet Özdemir adındaki şeker pancarı üreticisi vatandaşımızın sorunu ile derhal ilgilendik. Tarım İl Müdürlüğümüz üreticimizin ürününü bugün itibarı ile topladı. Kar yağmasından mütevellit şeker pancarının sahada kalacağını ve zarar göreceğini söylemişti. Onunla birlikte sahada kalan 70 bin ton şeker pancarının da, araç kiralanarak, yeni  iş makineleri kiralanarak 10 gün içiresinde fabrikaya intikal ettirilmesi sağlanmış oldu. Be hem kendisine teşekkür ediyorum hem de sorunun bundan sonra tarım il müdürlüğü tarafından çözüleceğini bilmenizi isterim”
ŞEKER FABRİKASI AÇIKLAMA YAPTI
Mutlucan Şeker Fabrikası birim yetkilisi ise şunları söyledi: “İsmet Özdemir isimli ağabeyimizin serzenişini, yaşadığı sıkıntıları gördüğümüz andan itibaren geldik yerinde tespit ettik. Dünyada şeker pancarı alımı belli bir randevu sistemi dahilinde ilerlemektedir. Ülkemiz de bu, bu şekilde devam etmektedir. Şeker fabrikamız, pancar alımına devam etmekte. Şeker fabrikamızda pancar işlemesi devam etmektedir. Yaşanan aksaklıkları da çiftçilerimiz ile birlikte el ele vererek çözüme kavuşturuyoruz ve kavuşturmaya devam edeceğiz”