ADANA (AA) - Tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen ve 166 kilo olan kadın, obez hastaların taşınması için kullanılan ambulansın sedyesi arızalı olduğundan Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulans ile 2 saat gecikmeli evine götürüldü.

Merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Gülseren Yar, nefes darlığı şikayetiyle 4 gün önce Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Yar, kilosundan dolayı ayağa kalkamadığı için ambulans çağrıldı. Yar, obez hastaların naklinde kullanılan ambulansın sedyesi arızalı olduğu acil servis girişinde beklemeye başladı.

Bu arada, hastane yetkilileri, Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istedi.  

Kadının oğlu Doğukan Uzyörür, KOAH, diyabet ve tansiyon rahatsızlığı bulunan annesinin hastanede bekletilmesine tepki göstererek, "Obez ambulansı 10 gündür arızalı. 2 milyon kişinin yaşadığı şehirde bir tane obez ambulansı var. Annem taburcu edildi ancak evimize gidemiyoruz" diye konuştu.

Gülseren Yar, CANKUR ve hastane güvenlik personelinin de yardımıyla 10 kişi tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulansa konularak, yaklaşık 2 saat gecikmeyle evine götürüldü.

- "Sedyenin tekerleklerindeki bilyeler arızalandı"

Adana 112 Ambulans Servisi Başhekimi Savaş Çetin, AA muhabirine, obezlerin taşınmasında kullanılan ambulansın sedyesinin arızalı olduğunu belirterek, "Bu sedye 242 kiloya kadar hasta taşıyabiliyor. Sedyenin tekerleklerindeki bilyeler arızalandı. Ankara'ya sipariş verdik. Ambulans, bugün ya da yarın faaliyete geçecek" dedi.