Yozgat Özel Ergin Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "En Güzel Minyatür Kabe Maketi Yarışması" düzenledi.

Öğrenciler, teknoloji ve tasarım dersinde Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde yaptıkları birbirinden güzel minyatür Kabe maketlerini okulun fuaye salonunda sergiledi. Yarışmada öğretmenlerin oylarıyla öğrenciler arasından Arzu Nilay Eryaşar birinci, Ahmet Faruk Yılmazer ikinci ve Yusuf Can Doğan üçüncü seçildi. Teknoloji ve tasarım dersi öğretmeni Haktanır Ulaş bu tür yarışmaların öğrenciler açısından önemli olduğunu söyledi. Ulaş, "Efendimizin (SAV) doğumunun kutlandığı bu günlerde öğrenciler yapılan etkinliğe severek ve isteyerek katıldı. Ayrıca öğrencilerin özverili bir şekilde yaptıkları minyatür Kabe maketlerinin sergiye gelenler tarafından çok beğenildi. Bu çalışmada emeği geçen tüm öğrencilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Uğraş Koyuncu da Kabe’nin maneviyatını öğrencilerin şimdiden öğrendiğini belirterek, "Hepsi birbirinden güzel Kabe maketleri öğrencilerimizin özverili çalışmaları sonrası ortaya çıkmıştır. Peygamber Efendimiz (SAV) için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırlandı. Daha önce anasınıflarımız gösteri düzenlemişti. Bu da ayrı güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.