Elazığ’da lise öğrencileri, Halep’e yardım kampanyası başlatarak, topladıkları 35 koli kıyafet ve battaniyeyi Kızılay’a teslim etti.

Halep’teki iç savaşı ve dramı televizyonlardan gören Elazığ Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda "Halep için yardım" kampanyası başlattı. Okul idaresi ve öğretmenlerinin de destek verdiği kampanyada 35 koli giyim ve battaniye toplantı. Yardımlar Suriye’ye ulaştırılması için Türk Kızılayı Elazığ Şubesi’nden gelen ekibe teslim edildi.

Öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir taleple karşılarına geldiğinde duygulandığını belirten Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Zülfiye Kılıç, “Çocuklarımız mevcut durumu görebiliyorlar. Şuan Suriye’de olan iç savaştan haberdarlar. Öğrencilerimizin yaptığı sıkıntı çeken ve ülkemize sığınan bizim kucak açtığımız insanlara karşı duyarlılık ve sorumluluk örneğidir. Önce çok duygulandım. Başarabilirler mi diye bir endişe duydum ama başardılar" dedi.

Toplanan yardımların Kızılay ekibine teslim edildiğini de ifade eden Kılıç, toplanan yardımın 35 koli olduğunu kaydetti.

Halep’te olan olayları televizyonlarda gördüklerini dile getiren Okul Meclis Başkanı Lise 3. sınıf öğrencisi Oğuzhan Öztürk ise, “Arkadaşlarımızla konuştuk bir kampanya başlattık. İdareye sunduk. Onlarda kabul edip arkamızda durdular. Bugün de topladığımız yardımlarımızı Kızılay’a teslim ettik" diye konuştu.