Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ortaokul öğrencilerine yönelik kalp sağlığının önemini vurgulamak ve farkındalığı artırmak, aynı zamanda taranan öğrencilerde erken teşhisle olası sorunların önüne geçmek amaçlı “Kalp Sağlığı Taraması” başlatıldı. Bu amaçla planlanan kalp sağlığı taraması ilk olarak Yol-İş Ortaokulu’nda yapıldı. Tarama programı Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nde görevli kardiyoloji uzmanları ve hemşireleri tarafından gerçekleştirildi.

Muayeneyi gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sinan Şahin, amaçlarının tanısı ve şikâyeti olmayan öğrencilerin kardiyolojik problemlerini tespit ederek, erken teşhise imkan sağlamak olduğunu söyledi. Ekokardiografi ile konjenital kalp anomalilerini, kalp kapağı kaçaklarını ve kalp yetmezliği gibi hastalıkları teşhis edebildiklerini anlatan Şahin, “Ön muayene sonucunda sorun tespit ettiğimiz öğrencilerin sonuçlarını okul yönetimi aracılığıyla velilerle paylaşıyoruz ve velilerimizi çocuklarını çocuk kardiyolojisine götürmeleri gerektiği yönünde bilgilendiriyoruz .” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka da kalp sağlığının önemine dikkat çekmek ve çocuklardaki kalp hastalıklarının erken teşhisine ve tedavisine imkan sağlamak amacıyla öğrencilere kalp sağlığı taraması yapmayı planladıklarını anlattı. Çınarka, “ Bu çalışmayı öncelikle Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanemize yakın Yol-İş Ortaokulu’nda planladık. Amacımız hastalıkların erken teşhisine ve tedavisine katkı sağlamaktır.” dedi.