Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu 4. sınıf öğrencileri fen bilimleri dersinde canlıların ‘iskelet sistemi’ni öğrendi.

Ders öğretmeni konunun daha kalıcı ve eğlenceli bir şekilde öğrenilmesi için derste pişmiş bir tavuğu parçalayarak, tavuğun eklem ve kas yapısını öğrencilerini uygulamalı bir şekilde anlattı. Öğrencilerine tavuğun kanadındaki eklemleri, kasların yapısını, kas demetlerini ve işleyişlerini görevleri ile birlikte anlatan ders öğretmeni, öğrencilerinden de tüm bunları dokunarak ve gözlemleyerek öğrenmesini sağladı.

Ders boyunca tavukta bulunan kas yapılarını ve iskelet yapısını öğrenen öğrenciler, ders bitiminde ise incelemiş oldukları tavuğu afiyetle yedi.

Kendileri için unutamayacakları bir ders olduğunu söyleyen minik öğrenciler, yapmış oldukları deney sayesinde, canlılarda bulunan kas yapılarını çok iyi bir şekilde öğrendiklerini kaydetti.

Öğrencilerini kalıcı bilgilerle donattıklarını kaydeden Özel Burç Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü Abdulhadi
Kaya, öğrencilerine en iyi eğitimi vermek için çalıştıklarını söyledi. Okul olarak geçmiş yıllarda Kozan’da önemli başarılara imza attıklarını belirten Kaya, “Öğrencilerimize bilgileri yavaş yavaş verirken bu bilgilerinde kalıcı olmasını sağlamamız gerekiyor. İşte tam burada ise okulumuzun şimdiye kadar eğitim alındaki tecrübesi devreye giriyor. Bize emanet edilen yavrularımıza en eğlenceli eğitimi sunarken, onları ilerde alacakları ciddi sorumluklara hazırlıyoruz. Bugün 4. sınıf öğrencilerimiz belki de hiç unutamayacakları bir ders yaptı.” dedi.