Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde rüzgar nedeniyle çatısı zarar gören, tahta ve kiremitleri çatından dökülen Sarıkaya kırsal mahallesindeki ilk ve ortaokul öğrencileri korkudan okula gitmiyor.
İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan mahallede geçen yıl eğitime açılan 8 derslikli okulun çatısı, rüzgar nedeniyle yerinden söküldü. Çatıdaki kiremit ve tahtaların sürekli yerinden sökülüp bahçeye düşmesi nedeniyle veliler, öğrencilerini 4 gündür okula göndermiyor. Mahalle sakinleri, çocukların oyun oynarken kiremit ve tahtaların sık sık bahçeye düştüğünü, bunun da yaralanmalara hatta ölümlere yol açabileceği korkusuyla çocukları okula gönderemediklerini belirtti. Öğrenci velilerinden Selim Direkçi, "Okulumuz geçtiğimiz yıl hizmete girdi. Ancak çatısı rüzgarda uçtu ve sürekli okulun bahçesine tahta ve kiremit parçaları düşüyor. Çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz. Önümüz kış ayları olduğu için çatının onarılmasını istiyoruz" dedi. 8. sınıfta okuyan Turgay Direkçi isimli öğrenci bahçede oturdukları sırada çatından kiremit düştüğünü söyleyerek, “Arkadaşlarımız bahçede otururken birkaç defa çatıdan kiremit düştü” ifadelerini kullandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okulun onarılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne resmi yazıldığını belirtirken, öğrencilerin okula gitmediği konusunda ise kendilerine bir bilgi gelmediğini kaydetti.