KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin ilçesinde, Mustafa Kemal İlkokulu tarafından hazırlanan "Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun" projesi kapsamında öğrenciler okul bahçesine fidan dikti.

"Proje Kenti Afşin" sloganıyla hazırlanan "Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun" projesiyle Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ve öğrenciler, fidanları toprakla buluşturdu.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, törenin ardından yaptığı konuşmada, 10 gün içerisinde Afşin'in her yerinde okullarla birlikte binlerce fidanı toprakla buluşturacaklarını, "Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun" projesinin de ilk adımı olduğunu belirtti.

Aralık ayında başlattıkları "Proje Kenti Afşin" faaliyetlerinin devam ettiğini hatırlatan Aksoy, "Bu kapsamda okullarımız ve kurumlarımız tarafından hazırlanan projelerimizi uyguluyoruz. Projelerle ilçemizde bir aktivite zinciri oluşturmayı hedefliyoruz. Özellikle okullarda uygulanan projelerle öğrencilerimizin, okumaları, çalışmaları, bilgi ve fikir sahibi olması yönünden önemli bir adımdır. Ayrıca öğrencilerimizin  kendi kişisel gelişimlerinin ve medeni cesaretlerinin arttırmasını arzu ediyoruz" dedi.

Aksoy, öğrencilerin hazırladığı projenin, Yeşil Afşin'i daha da yeşil hale getirmek için bir adım atılmış olduğunu sözlerine ekledi.

Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Hacı Mehmet Özden'in konuşmasının ardından, anaokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımının gösterisi  sergilendi. Program, Atatürk Ortaokulu halk oyunları ekibinin yöresel oyunları sergilemesinin ardından, okul bahçesine fidan dikilmesiyle son buldu.  

Programa, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir,  kurum amirleri ve öğrencilerle birlikte velileri katıldı.