Kahramanmaraş'ta, Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Halep halkı için koreografi yapıldı, yardım malzemesi toplandı.

Okul bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, Türkiye haritası ve Halep yazılı koreografi ile dünyaya Halep'in yalnız olmadığı mesajı vermek istediklerini belirtti.

Öğrencilerin topladığı yardım malzemeleri de Halep halkına ulaştırılmak üzere HAYRAT Vakfına teslim edildi.

Okul müdürü Salman Malkoç, yaptığı açıklamada, organizasyonun tamamen öğrenciler tarafından yapıldığını, kendilerinin sadece yardımcı olduklarını söyledi.

Halep'te yaşayan insanlar için başlatılan yardım kampanyasına öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Malkoç, şöyle devam etti:

"Hem yardım toplama boyutunda, hem koreografide gerçekten öğrencilerimizin güzel şeyler yaptığına şahit olduk. Umduğumuzun üzerinde öğrencilerimizin desteğine şahit olduk. Bu da bizleri çok sevindirdi. Biz her sınıfa pirinç, mercimek, çocuk bezi gibi dağıtım yaparak daha düzenli bir yardım yapılmasını sağladık. Devreye girdiğimiz nokta sadece burasıydı. Her sınıfın görevi neyse onu belirledik."

Öğrencilerden Erol Hopur ise Halep'te büyük bir katliam olduğunu ve koreografiyi bu duygularla yaptıklarını dile getirdi.

Asıl maksatlarının Halep'in ismini koreografiyle göstermek olmadığını belirten Hopur, "Tüm dünyaya biz de Halep'e yardıma varız, Halep'e her türlü yardım ediyoruz, Halep'in kanayan yarasını biz de sarmaya çalışıyoruz. Bütün herkes elinden geldiğince yardım ediyor." diye konuştu.

Halep'teki olaylardan dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen öğrencilerden İlayda Yalçın da Halep'te yaşayan insanlara yardım amaçlı böyle bir kampanya başlattıklarını dile getirdi.