MALATYA (AA) - Malatya'da, Oğuz Boyları Kardeşlik Derneği tarafından başlatılan "Her sınıfın kardeş ailesi olsun" kampanyası kapsamında öğrenciler ve velileri, kentte yaşamını sürdüren Suriyeli ailelere yardım etti.

Kampanya kapsamında, Hacı İbrahim Işık İlkokolu 2. sınıf öğrencileri ve velileri kardeş Suriyeli ailelerle buluşturuldu.

Oğuz Boyları Kardeşlik Derneği Başkanı Murat Ali Tutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında ülkelerindeki savaştan kaçan ve Beydağı Mahallesinde yaşayan Suriyeli ailelere yardımda bulunduklarını söyledi.

Kentte yaşayan Türkmen ailelere maddi ve manevi yardım yaptıklarını anlatan Tutar, şöyle devam etti:

"DEAŞ ve diğer terör örgütlerin zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Derneğimiz 9 ülkeden gelen yaklaşık 200 öğrencinin birleşerek kurduğu bir dernek. Üyelerimiz boş zamanlarda ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuyor. Bugünde ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduk. 200'e yakın aileye gıda, yiyecek, giyecek ve kira yardımı yapıyoruz. Üyelerimiz hafta sonlarında, boş zamanlarında bu yardımları hayırseverlerden toplayarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor."

Velilerden Müge Ekinci de ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduklarını belirterek, "Yatak, kanepe ve kıyafet verdik, elimizden geldiğince yardımda bulunduk." dedi.

Suriye'nin Hama kentinden gelen Bessar Hammuri de ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını, kentte ne iş olursa yapmaya çalıştığını ifade etti.

Yaz mevsiminde işlerinin iyi olduğunu ancak, kış nedeniyle hiç çalışamadığını ve ailesinin ihtiyacını karşılayamadığını aktaran Hammuri, "Millet bize bakmazsa biz burada çok sıkıntıya düşeriz. Sağ dizimden 5 yıl önce ameliyat oldum, tek böbrekle yaşıyorum, ağır işlerde çalışamıyorum. Boya gibi işler yapıyorum.Odunum hiç yoktu, yakacak bir şeyim yoktu. Allah razı olsun bana odun getirdiler. Millet bize bakmazsa çok sıkıntı yaşarız, bize kucak açan Türk milletine çok şükür." diye konuştu.

Fazziye Hammuri, komşular ve hayırseverlerin kendilerine yardım ettiğini anlatarak, "Yakacak bir şeyimiz yoktu, eski elbise ve ne buluyorsak ısınmak için yakıyorduk. Yeni çocuğumuz oldu, yaklaşık bir aylık, biraz hasta. Çocuğuma bez ve mama gerekiyor. Allah Türkiye'den razı olsun, Allah Türkiye'yi korusun." ifadelerini kullandı.

Hacı İbrahim Işık İlkokulu 2. sınıf öğretmeni Nilüfer Zontul, öğrencilerin iyilik ve yardımlaşmayı öğrenmesi için öğretmen ve veliler olarak çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda kampanyaya destek verdiklerini söyledi.