İstanbul Gelişim Üniversitesinin düzenlediği Kariyer Haftasının başlamasıyla birlikte öğrenciler, birbirinden farklı firmalarla buluşacak ve aynı zamanda mezun olmadan iş bulma imkanını elde etmiş olacaklar.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Kampüsünde sürecek olan etkinliğe katılım sağlayan sektörün önde gelen firmaları stant kurdu. 28 Nisana kadar devam eden Kariyer Haftası ile açılan stantlarla beraber öğrenciler iş alanları hakkında bilgi alabilirken firmaların ellerinde bulundurdukları formları doldurarak iş başvurusunda bulunabilecek. Bu sayede mezun olmadan ileride çalışacakları meslekleriyle ilgili deneyim kazanacak öğrencilerle birlikte sektörün en büyük sorunu olan deneyimsiz eleman açığını da destek sağlamış olacaklar. Prof. Dr. İzzet Gümüş, Öğretim Görevlisi Ebru Cengiz ve Meryem Uzundurkan’ın düzenlediği organizasyonun açılışına başta İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, birbirinden önemli üst düzey yöneticiler, akademisyen ve öğrenciler katılım sağladı.
“SEKTÖRÜN EN BÜYÜK SIKINTISI DENEYİMLİ ELEMAN BULMAK”
Üniversitelerinde yaptıkları etkinlikle beraber önceliklerinin öğrencilere deneyim kazandırmak olduğunu söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, şunları söyledi:
“Öğrencilerin sektörü tanıması, sektörün de öğrencileri tanıması açısından Kariyer Haftası gerçekten bizim için çok önemli. Sektör sahiplerinin ciddi bir şekilde kaliteli, kalifiyeli, başarılı, çalışkan ve deneyimli çalışanlara ihtiyacı var. Üniversite olarak bize düşen vazife de sektörleri tanıyıp onların istediği kalifiyedeki insanı yetiştirmek. Kariyer Haftası ile bizler de öğrencilerimiz için bu amaçlarımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İşveren ve işçinin bir arada olduğu bir platform oluşturarak artık Türkiye’ye üreten bir nesil kazandırmak, dışa bağımlılığı azaltmak istiyoruz. Bu sayede Türkiye’nin dünya liderliğine doğru adımlarını daha da hızlı atmasını sağlamış olacağız.”
Abdülkadir Gayretli öğrencileri çeşitli alanlarda aktif hale getirdiklerini de vurgulayarak, “Gelişim Üniversitesi olarak öğrencilerimizden proje yapmalarını öneriyoruz. Projeyle birlikte öğrenci artık hem bir şeyler yapabiliyor olduğunu gösteriyor hem de kendine olan özgüvenini geliştiriyor. Bunların yanı sıra aslında üretken ve aktif olmasını da sağlamış oluyoruz. Öğrencilerimize maddi olarak da katkı sağlamak için, yapılan projeleri ya satın alıyoruz ya da şirketlere sunuyoruz. Gençlerimize okurken hem ulusal hem de uluslararası destek vermemizin yanı sıra kendi işlerini de kurmaları için imkan veriyoruz. Bu sayede en azından mezun olduktan sonra işsizlik problemi ile karşı karşıya kalmamış oluyorlar” diye konuştu.
“GENÇLERDEN BEKLENTİMİZ ÇOK BÜYÜK”
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da etkinlikle alakalı olarak şunları söyledi: “Kariyer Haftası ile öğrencilere hedef koyma, hedeflerini gerçekleştirebilme adına biz de belediyedeki tecrübelerimizi aktaracağız. Üniversitelerin verdikleri eğitimin yanı sıra hayata atılma ile ilgili bu şekilde değişik programlar yapması gayet güzel. Öğrenciler için de bu tür etkinliklerle beraber okulda öğrendikleri teorik bilgilerin yanı sıra hayata dair bir şeyler öğrenmeleri onlar için çok yararlı olacaktır. Ülkemiz eğer daha iyi noktalara gelecekse bu gençlerle olacaktır bu yüzden onlardan beklentilerimiz çok büyük.”
“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ HAYATA DOLU DOLU HAZIRLAMAK”
Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, bu tarz etkinliklere katılarak İŞKUR’un öğrenciler için yaptığı imkanları onlara daha rahat ulaştırdıklarını dile getirerek, “Bugün buradaki farklı sektörler aslında önümüzdeki 25 yıla damgasına vuracak olan gençlerle tanışma ve işbirliği yapma imkanı elde edecek. Öğrenciler de aynı zamanda okuldan mezun olduktan sonraki çalışacakları alanları tanımış olacaklar. Bu konuda da İŞKUR’un öğrencilere sunmuş olduğu bazı olanaklar var. Okuldan boşta kalan zamanlarında çalışmak istediği işletmeye gidip işi öğrenmek istediği takdirde her katıldığı gün için 50 TL cep harçlığını 30 gün üzerinden de sigortalarını İŞKUR karşılıyor. Bu sayede öğrenciler hem kendini geliştiriyor hem de bir gelir elde etmiş oluyor. Bu yüzden bu bilinci arttırmak için bu tür faaliyetlere katılım sağlıyoruz hatta özel üniversitelerin büyük bir çoğunluğunda da İŞKUR Kariyer hizmet noktaları oluşturduk. Amacımız öğrencilerimizin hayata başlarken daha dolu dolu olmasını sağlamak” dedi.
Dört gün sürecek Kariyer Haftasında katılımcılara organizasyonun son günü katılım belgesi verilecek.