Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesinde öğretmenler, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesinde oryantiring yarışmasında birinci olmak için kıyasıya yarıştı.
İstanbul Kartal’da bir özel okulda görev yapan öğretmenlere, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesi Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında oryantiring yarışması düzenlendi. İstanbul’un Kartal ilçesinden gelen öğretmenler, etkinlik kapsamında hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlarla ilgili verilen soruları doğru cevaplamak için kıyasıya yarıştı. Mavi ve turuncu olmak üzere iki takıma ayrılan öğretmenlerden mavi takım, turuncu takımı 20-11 gibi farklı bir skorla yenerek yarışmanın birincisi oldu.
Yarışmayı kazanan mavi takımda yer alan öğretmenlerden Süleyman Ciner ve Tuğçe Baran, “Eğlenceliydi ama biraz yorucuydu. Ve tamamen takım işiydi. Başardık mutluyuz. Okulumuzun birincisi olduk. Çocuklar için çok motive edici bir oyun olacağını düşünüyorum. Hem fiziksel, hem eğitici hem de hayvanlarla iç içe olan ve aynı zamanda da hayvanların doğal yaşamını öğretici bir oyun olduğunu düşünüyorum” dedi.
Oryantiring yarışları ile ilgili bilgiler veren Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama sorumlusu Arif Güler, “Oryantiring yarışları parkımızda her yıl düzenlediğimiz yarışlardan bir tanesi. Buraya gelen takımlar, bu yarışla birlikte öncelikle takım olma ruhunu kazanmış oluyor. Yarışın içeriği, parkımızda bulunan hayvanların barınaklarının her birinin üzerlerinde tanıtım tabelaları var. Bu tabelalar üzerinde yazan bilgileri başlangıç noktasına en çabuk getiren arkadaşlar en yüksek puanı alıyorlar. Bu yarışların amacı, burada ki çocukların hem hayvanlar hakkında hem de hayvanların yaşam alanları, beslenme şekilleri hakkında bilgi edinmesi ve takımdaşlık ruhu kazanması. Bunu her yıl belirli dönemlerde yapıyoruz. Bugünde öğretmenlerimizle yaptık. Öğretmenlerimiz ilk defa bu deneyimi kazandılar. Biraz yoruldular ama gayet mutlu oldular” şeklinde konuştu.
Hayvanat bahçesinde düzenlenen oryantiring yarışmasının parkuru hakkında detaylar veren Güler, “Parkımızın belirli bir bölgesini başlangıç noktası olarak belirliyoruz. Başlangıç noktasında yarışmacı arkadaşlara birer harita veriyoruz. Bu haritalar parkımızın haritası. O harita üzerinde ki hayvanla ilgili sorumuzu da verdikten sonra yarışmacılar gidecekleri alanı ve bulundukları yeri işaretliyorlar. Bulundukları alandan gidecekleri alana başlama düdüğü ile birlikte en kısa sürede ulaşıp, cevabı yazıp ve tekrar en kısa sürede getiren ekibe en yüksek puanı veriyoruz. Toplamda en yüksek puanı alan grup birinci olarak parkımızdan ayrılıyor” ifadelerini kullandı.