Tokat’ın Reşadiye ilçesinde çocukları 130 gündür kayıp olan iki anne, Anneler Günü’ne buruk giriyor.
Reşadiye ilçesi Çermik Mahallesi’nde Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları 8 yaşındaki Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları 5 yaşındaki Dursun Kağan, 29 Aralık 2015 tarihinde evlerinin yakınlarındaki parkta oynadıktan bir süre sonra kayboldu. 130 gündür çocuklarından haber alamayan aileler ise Anneler Günü’ne buruk giriyor. Berat, ikiz kardeşi Bayram’sız annesinin Anneler Günü’nü kutladı. Öğretmeni ile birlikte çiçek resmi yaparak süsleyen Berat, hediyesini sakladığı yatak odasından çıkartarak annesine verdi. Oğluna öperek sarılan Adile Erol, duygusal anlar yaşadı.
“BAYRAM, ANNELER GÜNÜ’NDE ÇİÇEK GETİRİRDİ”
Oğlu Bayram’sız geçirdiği ilk anneler günü olduğunu ifade eden Erol, “Çok mutsuz ve üzgünüm. Bayram anneler gününde bana çiçek getirirdi. 4 ayı gecik bir süredir bir haber gelir diye bekliyoruz. Gözlerimiz kapıda, benim için geçen günlerin ne olduğunu anlayamıyorum. Anlamsız geliyor bana her gün ağlıyorum. Bir haber gelsin diye bekliyorum. Allah’ıma dua ediyorum, inşallah en kısa zamanda bir haber gelir. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Yaşıyor mu, öldü mü? Hiç bir haber alamıyoruz. Gören duyan birisi varsa bize söylesin. Halimizi görüyorlar kaç aydır ekranlardayız. Bir umut bir haber bekliyoruz. Bu Anneler Günü benim için zor geçecek evladımdan hiçbir haber yok” dedi.
BAYRAM’IN İKİZ KARDEŞİ BERAT ANNESİNİN GÜNÜNÜ KUTLADI
İkiz kardeşi Bayram’ın eve dönmesini beklediğini ifade eden Berat ise annesine verdiği Anneler Günü hediyesinde şu sözlere yer verdi:
“Anneciğim bir günümde değil her günümdesin. Annem olman dünyadaki en büyük şansım. Seni çok seviyorum annem.”
“BİZLER İÇİN BU ANNELER GÜNÜ’NDE VE DOĞUM GÜNÜNDE ACI DEVAM EDECEK”
Kayıp çocuklardan Dursun Kağan Taşçı’nın babası İbrahim Taşçı, eşi Nazife Taşçı’nın üzgün ve hasta olduğu için konuşmak istemediğini söyledi. Baba Taşçı, 130 gündür hiçbir gelişme olmadığını belirterek, “Çocukları götüren kimse Allah rızası için çocuklarımızı bize geri versin. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Günlerce arama yapıldı, ödül konuldu ama hiçbir şey çıkmadı ortaya” şeklinde konuştu.
Dursun Kağan’ın anneler gününden iki gün sonra doğum günü olduğunu ifade eden Taşçı, “Bizler için bu Anneler Günü’nde ve doğum gününde acı devam edecek. İnşallah bir sonuç alırız” diye konuştu.