ADANA (AA) - Türk Kızılayı'nın Halepliler için başlattığı yardım kampanyasına Adana’da öğrenciler de destek verdi.

Türk Kızılayı Adana Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, Fazilet Kibritoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, savaş mağduru Halepliler için okul bünyesinde yardım kampanyası düzenledi.

Harçlıklarını biriktirip bakliyat, konserve gibi gıda maddelerinin yanı sıra kışlık kıyafetler alan öğrenciler, hazırladıkları toplam 90 koli insani yardım malzemesini Türk Kızılayı Adana Şubesine teslim etti.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Halepliler için başlatılan yardım kampanyası ile gençlerin ne kadar fedakar ve yardımsever olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirtti.

Öğrenciler böylesi sorumluluklarının yanı sıra derslerinde de üzerlerine düşeni yerine getiriyorlarsa ülkeyi güzel bir geleceğin beklediğini kaydeden Saygılı, "Maddiyat sonradan da oluşur. Ancak, manevi değerler çocuklar yetişirken aşılanmalıdır. Haleplilere duyarsız kalmadıkları için öğrencilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kızılay tarafından teslim alınan yardım malzemeleri, bu hafta İdlib’e gidecek yardım tırı ile Halepli mağdurlara ulaştırılacak.