Bursa’da okul müdürlerinin haberleşmek amacıyla kurdukları WhatsApp grubuna müstehcen fotoğraf gönderdiği iddiasıyla açığa alınan Okul Müdürü Özcan Koç, “16 yılını devletine büyük bir sevgiyle adamış, dosyası takdirlerle dolu bir insan 16 yıl sonra kalktı gecenin bir yarısı böyle bir manyaklık mı yaptı? İnsanlar sadece bu kadar düşünsünler” dedi.
İddiaya göre, Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’ndeki Hürriyet Anadolu Lisesi’nde okul müdürü olarak görev yapan Özcan Koç, 203 lise müdürü ve yardımcılarının yer aldığı WhatsApp grubuna müstehcen bir fotoğraf gönderdi. Fotoğrafın gönderilmesinin ardından gruptan çıkarılan Koç, olayın hemen ardından sosyal medya hesabından hacklendiğini duyurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmanın ardından Osmangazi Kaymakamlığı tarafından açığa alınan 35 yaşındaki Özcan Koç, İhlas Haber Ajansı’na konuştu.
Telefonuna giren virüs sebebiyle başına böyle bir şey geldiğini ifade eden Koç, şöyle konuştu:
“Müdür arkadaşım aradı. ’Böyle bir şey var’ dedi. Ben de şoke oldum. "Nasıl olur böyle bir şey" diye. Uyuyordum o sırada. Bu şekilde bilgi verdi bana. Ben, ’Böyle bir şeyin olması imkansız’ dedim. Virüs girdiğini düşündük ama nasıl olduğunu, nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Teknoloji konusunda konunun uzmanı bir insan da değilim. Tek bildiğim şey böyle bir şeyi hayatta yapmadım. Akıl sağlığı yerinde olan bir insanın böyle bir şey yapması mümkün değil zaten. İdareciler o sırada grubu kapatmışlar. Ertesi gün beni ilçe milli eğitime çağırdılar. Vekalet eden müdürümüz benimle bu konuyu konuştu. Ben de bir virüs girebileceğini söyledim. Başka bir şey aklıma gelmiyor. İnsan kendinden şüphe etmediği için ne olabileceğini de bilmiyor. Sabah o programda görüntülü konuşulabileceğini öğrenmiştim. Bundan dolayı güncellemeler yapmıştım, bana gelen istekleri kabul ettim. Başıma böyle bir gelmediği için tecrübem de yok. Oradan olabileceğini düşündüm. Bununla ilgili zaman geçtikçe ihalenin üzerime yıkılmaya çalışıldığını fark ettim" dedi.
"Ruh dengesi yerinde olmayan bir insan bile bu kadar ileri gidebilir mi?"
‘16 yılını devletine büyük bir sevgiyle adamış, tamamen bütün hayali ve amacı vatanına sağlıklı hizmet etmek olan, dosyası takdirlerle dolu bir insan 16 yıl sonra kalktı gecenin bir yarısı böyle manyaklık mı yaptı?’ diyen Müdür Koç, “İnsanlar sadece bu kadar düşünsünler. Ruh dengesi, sağlığı yerinde olmayan bir insan bile bu kadar ileri gidebilir mi? Başka kurumlarda haber olarak yapan arkadaşlar da bunu düşünmüyorlar mı?. Allah biliyor, ben böyle bir şey yapmadım. Kanunen, hukuken tüm haklarımı da arayacağım. Bana sormadan benim kişisel haklarımı nasıl ihlal edebilirler. Bunu da anlamış değilim. Avukatımla konuşup, gerekli hukuki süreci başlatacağız. Bana burada bir iftira atılmış durumda. Bana iftira atana ben de aynı şekilde ’şu yapmıştır’ dersem ondan bir farkım kalmaz. Şu an ne olduğunu bilmiyorum. Hala devlet memuru olarak görevime devam ettiğim için çok detay da veremiyorum. Söyleyebileceğim tek şey var. Bütün insanların gözlerinin içine bakarak, büyük bir gururla diyebilirim ki ben böyle bir şey yapmadım. Hayatım boyunca bu tarz şeylerle işim olmadı ama böyle bir şey yapılmışsa, benim üzerimden oynanan bir oyun varsa, er ya da geç ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.
Okulun yanında berberlik yapan Müjdat Kırbaş ise, "Böyle bir şey mümkün değil. Kendi çocuğum da burada okuyor. Bu kesin başkasının yaptığı bir şeydir. Öyle bir insan değil. İki yıldır kendisini tanıyorum. Çok iyi bir insan. Her sabah görüşüyoruz. Okul için büyük çalışmalar yapıyor. Art niyetli insanların yaptığı bir şeydir bu" dedi.