Gaziosmanpaşalı minik zabıtalar, okul giriş çıkışlarında tehlikeye neden olan trafik sorununa el attı. Zabıtalar her gün okul önlerinde yaptıkları uygulamalarla hem küçük yaşta trafik kurallarına uyma bilinci ediniyor, hem de trafik sorununun çözümüne katkı sağlıyor.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki öğrencilerde trafik kurallarına uyma bilincini geliştirmek ve trafik sorununa çözüm bulmak için farklı bir uygulamayı hayata geçirdi. İlçedeki her okuldan 4 öğrenci sabah, öğle ve akşam saatlerinde zabıta üniformalarını giyerek zabıta ekipleriyle birlikte okul girişi çıkışlarında trafik düzenlemesi yapıyor.
Hem ceza kesiyorlar hem de aracı çektiriyorlar
Öğrencilerin büyük bir ciddiyetle gerçekleştirdikleri bu görevi Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da yerinde inceledi. Zabıta görevini üstlenen Ömer Semih Yonca, Haktan Karakurt, Yağmur Kavuk ve Yiğit Bayram arkadaşlarının ve ailelerinin okul çıkış saatinde güvenliğini sağlamak için akan trafiği kontrol etti.
Zabıtalar ayrıca hatalı park yapan araç sürücülerini de yaptıklarını anonslarla uyardı. Uyarıları dikkate almayan sürücülere ise ceza kesmeyi ihmal etmediler. Diğer yandan okulun önüne hatalı park edilen bir araç ise minik zabıtaların talimatıyla çekici yardımıyla çekildi. Aracı çekilen sürücüye de 100 lira ceza kesildi. Zabıtalardan Ömer Semih Yonca okul önlerinde öğrencilerin ve velilerin güvenliğini sağladıklarını söyledi. Okul giriş çıkışlarında öğrencileri tehlikeye sokan sürücüleri uyaran minik zabıta, “Bu kötü bir şey, insanların hayatlarını tehlikeye atmamalıyız. Trafik kurallarına uyulması gerekiyor.” dedi. Kızı minik zabıta ekibinde olan Özge Kavuk ise uygulamanın devam etmesini istedi.
“Uygulama başarılı”
Trafik uygulamasında minik zabıtaları yalnız bırakmayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da İstanbul’un en büyük sorunlarının başında gelen trafiğe bir farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti. Uygulamanın başarılı olduğunu belirten Usta konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“İstanbul’un en önemli sorunlarının başında kuşkusuz trafik geliyor. Okulların başlamasıyla birlikte bu biraz daha zorlaştı. Özellikle okul önlerinde tedbir almak maksadıyla biz zabıtalar yoğun olan trafik saatlerinde önlem almaya çalışıyoruz. Tabi bu yeterli olmuyor daha ziyade bu duruma sürücülerimizin dikkat etmesi gerekiyor. çünkü trafik ne kadar akarsa aksın ne kadar yoğun olursa olsun, sürücüler dikkatli olmadığı takdirde düzensiz park yapma hem trafiği hem de çocukların okula giriş çıkışını engelliyor. Bunu farkındalık oluşturmak için çocuklarımızla birlikte dikkat çekmek maksadıyla belirli okullarla belirli saatlerde genç öğrenci zabıtalarımızla yapmayı planladık. Bu anlamda sürücülerin biraz daha ilgisini çekiyor. Başarılı bir sonuç aldığımızı söyleyebiliriz. Gaziosmanpaşa’da 14 okulda giriş çıkış saatlerinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde bu uygulamayı yapıyoruz.”