Çankırı’da büyük bir iftar daveti tertip ederek arkadaşları ve komşularını Ramazan’ın onuncu iftarını birlikte açmaya davet eden 78 yaşındaki Sefer Çöpten, iftara bir gün kala rahatsızlanarak hayatını kaybetti.
300 kişilik iftar sofrasının malzemeleri ve yemekleri yapacak olan aşçının parasını dahi ödediği öğrenilen Sefer Çöpten’in vefatı sevenlerini yasa boğdu. Çöpten’in ani vefatına rağmen ailesi apartman bahçesinde 300 kişinin gelmesi beklenen iftar yemeğini iptal etmeme kararı aldı. Çevresinde "Hamal Sefer" lakabı ile tanınan Çöpten’i öğlen namazından sonra toprağa veren yakınları akşam Çöpten’in ev sahibi olduğu fakat kendisinin katılamadığı buruk bir iftar sofrasında oruçlarını açtılar.
HAMALLIK YAPARAK BU GÜNLERE GELDİ
Yıllarca geçimini Çankırı Ulu Cami Civarında hamallık yaprak sağlayan 78 yaşındaki Yeniköylü Sefer Çöpten, elde ettiği nakdi birikimini Buğday Pazarı Mahallesinde arsa alarak değerlendirdi. İlerleyen yıllarda imara açılan arsaların değerlenmesi ile birlikte müteahhide veren Çöpten daire sahibi oldu. Çocukları olmayan Çöpten çifti bu şekilde belli bir refah seviyesine ulaştıktan sonra çevresine yardım yapmaya başladı. İyice yaşlanınca hamallığı da bırakan Çöpten yakınlarını okutarak ihtiyaçlarını karşıladı.
DAİRESİNİ SATARAK HAYIR YAPTI
Çöpten’in, ölmeden kısa süre önce bir dairesini satarak paranın yarısını yapımı devam eden bir camiye bağışladığı, paranın diğer kısmını fakirlere dağıttığı ve kalan kısmı ile de akraba ve komşularına büyük bir iftar vermek için kolları sıvadığı öğrenildi.
YATAĞINDA CAN VERDİ
Buğday Pazarı Mahallesi Somaki Bulvarı üzerindeki bir apartmanda oturan Sefer Çöpten önceki gün iftarını açtıktan sonra eşine uykusunun geldiğini söyleyerek yatağına uzandı. Eşi Zümriye Çöpten’e kendisini teravih namazına yakın kaldırmasını isteyen Çöpten’in vakit yaklaşınca yanına giden eşi kocasını ne yaptıysa uyandıramadı. Eşine bir şeyler olduğunu fark eden Çöpten hemen 112 acil servisi ekiplerini arayarak yardım istedi. Eve gelen sağlık görevlileri Çöpten’in hayatını kaybettiğini belirledi. Çöpten’in büyük bir heyecanla hazırlıklarını yaparak eş, dost ve akrabalarını çağırdığı iftar davetini görmek ise nasip olmadı.