Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Trabzon’da yapılan GYMNASIADE Olimpiyatları’nda her şeyin yolunda olduğunu, altı branş ve beş lokasyonda müsabakaların sürdüğünü belirtti.
Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Karakullukçu, Okul Sporları Olimpiyatı’na (GYMNASIADE Trabzon 2016) sporcu gönderen Türkiye’deki okul müdürleri ile Olimpiyat Köyü’nde bir araya geldi. Organizasyon hakkında okul müdürlerine bilgi veren Karakullukçu, Türkiye’nin açık ara ile önde olduğunu ifade ederek “Toplamda 11 branşta 100 civarında kategoride madalya takılıyor. Bayağı bir madalya var. Açık ara öndeyiz. Şuan tamamlanan müsabakalar ile 68 madalya ile birinci sıradayız. 48 madalya ile bizi Brezilya takip ediyor. Brezilya, Türkiye’den sonra en yüksek katılımı gerçekleştiren ülke. Kendi içerisinde baktığımızda sporcu ve ülke anlamında en çok katılımın gerçekleştiği bir organizasyon. Aynı zamanda branş olarak da en çok branşın yer aldığı bir olimpiyat. GYMNASIADE temelde üç ana branş üzerinde kurulmuş. Yüzme atletizm ve jimnastik. Biz burada tesis açısından yeterli olduğumuzu belirttik. Diğer branşlarda müsabakaları da talep ettik. Uluslar arası komite bu talebimizi kabul etti. İlk kez 10 branşta gerçekleşiyor” dedi.
GYMNASIADE’de her şey yolunda
Karakullukçu, dün akşam ve gece gerçekleşen İstanbul ve Ankara merkezli darbe girişimini kınayarak, Olimpiyat Köyü’nde her şeyin yolunda olduğunu ifade etti. Karakullukçu “Dün ülkemizde gerçekleştirilen haince girişime karşı yine bu gün tepkimizi ortaya koyduk. Arkadaşlarımız da bu tepkimize ortak oldular. Nereden gelirse gelsin millet iradesine dayanmayan her girişimin karşısındayız. Biz burada sporun birleştirici gücünden de istifade ediyorum. Değişik kıta ve ülkelerden buraya gelen sporcularımızın sportif başarılarının dışında bize sağlayacağı en büyük katkının da kültür kaynaşması olduğuna inanıyoruz. Bugün itibariyle müsabakalarımız devam ediyor. 6 branş ve beş lokasyonda müsabakalar devam ediyor. Yarın akşam ki kapanış töreni ile GYMNASIADE bayrağını Fas’a devam edeceğiz. Gelen misafirlerimizi ülkelerine uğurlayacağız. Olimpiyat köyünde her şey kontrol altında. Hiçbir sorun yok. Biz hem ülkemize hem de Trabzon’a yakışanı yapıyoruz” diye konuştu.