Eyüplüler demokrasi nöbetine devam ederken, darbe girişimine karşı tepkiler giderek artıyor. Başkan Remzi Aydın meydanda n yaptığı konuşmada bir destan yazıldığına dikkat çekerek, “Buraya tek millet olmaya gelen sizleri saygıyla selamlıyorum. Böyle bir milletin hizmetkarı olmaktan dolayı büyük bahtiyarlık duyuyorum” dedi.
Eyüplüler demokrasi nöbetine devam ederken, darbe girişimine karşı tepkiler giderek artıyor. Eyüp Sultan Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katılan binlerce vatandaş sabah saatlerine kadar Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte bekliyor. Eyüp Sultan Meydanı, dördüncü gününde de on binlerce misafirini ağırladı. Farklı siyasi parti, görüş ve düşüncelerden temsilcilerle vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetine, dördüncü gününde de, Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, Televizyoncu Bekir Develi, eski siyasetçi Şevki Yılmaz ve Ömer Döngeloğlu hoca katıldı.
“Bir destan yazıyorsunuz”
Başkan Remzi Aydın bir destan yazıldığının vurgusunu yaptığı konuşmasında, “Her şeyi hesaplamışlar ama bizlerin namusunuza, geleceğinize, vatanınıza sahip çıkacağınızı hesaplayamamışlar. Darbeye karşı çıkıyoruz çünkü 14 yıldır elde ettiğimiz istikrarı kaybetmek istemiyoruz. Bizi yönetecek insanları, bize hizmet verecek insanları biz seçmek istiyoruz. Bütün bunlar bizim namusumuzdur, irademizdir. Hiç kimse milletin iradesine ipotek koyamaz. Tek vücut, tek millet, tek yürek olarak hep beraber meydanlardayız. Eyüp Sultan’dan tüm dünyaya sesimizi duyuracağız” diye konuştu.
Şevki Yılmaz, Ömer Döngeloğlu, Erem Şentürk ve Bekir Develi ise yaptıkları konuşmalarda, meydanı dolduran binlerce vatandaşa tek yürek olarak, yorulmadan, yılmadan nöbete devam edilmesinin gerekliliğini vurguladılar.
Mehter marşlarının da çalındığı Eyüp Sultan Meydanı’nda, Başkan Remzi Aydın ile birlikte sabah namazına kadar hasırların üzerinde uyuyarak bekleyen vatandaşlara belediye ekipleri gece boyunca simit, sandviç, çay, sıcak çorba ve su ikramında bulundu.